Afşin Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle eğlence programı düzenledi. Mahalli sanatçıların yer aldığı programda bayanlar doyasıya eğlendi.
 
Afşin Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günün de bayanları unutmadı. Afşin Kent Konseyi ve Afşin Belediyesi bayanlara gündüz karanfil dağıttıktan sonra gecede eğlence programı düzenledi. Eğlence programında mahalli sanatçılar yer alırken aynı zamanda da hediye çekilişi yapıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Afşin Belediye Meclis Üyesi Cahide Ertekin, kadınların maruz kaldığı tüm sıkıntıların tek çözümünün Kur’an olduğunu kaydetti Ertekin, “Allah'ın insanlar için bir hidayet rehberi olarak indirdiği İslam dini kadına büyük değer verir. Allah Kuran'ın pek çok ayeti ile kadını ve kadın haklarını koruma altına almış, cahiliye toplumlarında kadınlara yönelik olarak hakim olan yanlış bakış açısını ortadan kaldırmış, kadına toplum içerisinde saygın bir yer kazandırmıştır. Rabbimiz Kuran ayetleriyle insanlara Allah Katında üstünlük ölçüsünün cinsiyet değil, Allah korkusu, iman, güzel ahlak, ihlas ve takva olduğunu bildirmiştir.” dedi.
Ertekin konuşmasını şöyle tamamladı:
“Akşama kadar eşinin işten çocuklarının da okuldan gelmesini bekleyen ve beklediklerine kavuştuğu zaman da anlaşılamamaktan yakınan kadınlar için uzmanlar bir öneride bulunuyor: ‘Gökyüzünde bir yıldızınız olsun, cadde kenarında bir ağacınız, onlara bakarken kâinatın güzelliğini düşünün ve böylece akşam içeri giren ilk kişiye can sıkıntınızı ve boşluğunuzu aktarmayın. Unutmayın ki insanı tam olarak anlayabilecek tek varlık Yaratıcımızdır.”
Afşin Belediye Meclis Üyesi Cahide Ertekin’in konuşması ardından kürsüye gelen Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlamak için bütün gün boyunca programlar düzenliyoruz. 365 gün evin huzurunu ve neşesini, bereketini arttıran annelerimize, kızlarımız, yavrularımıza bir akşamlık hatırlamayla olmaz. Herhâlde dünya bu Anadolu’daki kızlarımız, hanımlarımız ve annelerimiz kadar fedakar olanı görmemiştir. Savaşta mermi, erzak taşır kadınlarımız. Maalesef ülkemizde siyaset ve yönetim erkek ağırlıklı. Ama Afşin Belediyesi tarihinde ilk kez iki bayan arkadaşımız belediye meclis üyesi oldu. Ümit ediyorum ki önümüzdeki zamanlarda biz veya başka arkadaşlar yarı yarıya getirir. Çünkü hayat yarı yarıya yaşanan bir şey ve toplum yarı yarıya erkek ve bayanlardan oluşuyor. Dolayısıyla ülkemizi yönetenlerin arasından bayanlarda yarı yarıya bulunmalı. Buradan ben kızlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. siyasetle, yöneticilikle uğraşın. İnşallah ülkemiz güzelliklere doğru giderken hanımlarımız, annelerimiz ve kızlarımız için de bütün şartlarda güzellikler ve gelişmeler olacak. “ dedi.
Konuşmalar ardından bayanlar doyasıya eğlendi.
Editör: Haber Merkezi