Kahramanmaraş Belediyesi tarafından organize edilen 7. Uluslararası Kurtuluş Güreş Şampiyonası Afşin’de düzenlendi. Düzenlenen müsabakalarda 65 puanla birinci Türkiye, 52 puanla ikinci Bulgaristan, 36 puanla Gürcistan üçüncü oldu.
Afşin Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen müsabakalara, Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan, ve Gürcistan ülkelerinden 60 güreşçi katıldı.
 
Güreş müsabakalarının açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı Afşin’in güreş konusunda önemli bir içe olduğunu kaydetti. Kabakçı, “Şehrimizi Büyükşehir statüsüne kavuştu. İnşallah tüneller tamamlandıktan sonra Afşin’e yakınlığımız daha da artacak. Uluslar Arası Kurtuluş Güreş Turnuvası Afşin’de gerçekleştirmemizin amacı Afşin’in Türkiye’ye büyük güreşçiler yetiştirmesidir. Afşin Bekir Böke’leri, Bayram Böke’leri, Metin Topaktaş’ları, Adem Kaya’ları , Fevzi Kaynak’ları ve sayamadığım bir çok ismi Türk güreşine armağan etmiştir. Afşin aynı zamanda kültüründe merkezi. Hayati Vasfi Taşyürek Kahramanmaraş ve Türkiye’de çok önemli bir vasfı olan değerdir. Bunun yanı sıra Tanır Kasabımızdan Aşık Yener, o güzel şiirleriyle Türk edebiyatına hizmet etmiş değerli bir isim yetişmiştir Afşin’de.” dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Gençlik ve Spor Müdürü Ali İhsan Kabakçı da bu tür organizasyonların yapılmasında mutlu olduklarını belirtti. Kabakçı, “Öncelikle Afşin’in güreşe olan bu yoğun ilgisinden dolayı çok mutlu olduğumuzu belirmek istiyorum. yiğitlerin harman olduğu bu topraklarda güreş ve pehlivanlar diyarında bu tür organizasyonlarla gelmek bizi çok mutlu ediyor. Kahramanmaraş belediye Başkanı Mustafa Poyraz‘a, Afşin Belediye Başkanımız Fazlı Aydoğan’a ayrıca bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Şampiyonlar diyarında, Türkiye’ye büyük güreşçiler yetiştirmiş olan Afşin’de çok daha büyük güreş organizasyonlarının yapılacağını görmek bizi ayrıca mutlu ediyor.” açıklamasında bulundu.
Afşin Belediye Başkan Vekili Mehmet Ergin ise, Kahramanmaraş’ın büyük şehir belediye olmasıyla bu tür organizasyonların ilçelerde yapılmasının önemli olacağını kaydetti.
 
Yapılan müsabakalar sonrası Türkiye 65 puanla birinci, Bulgaristan 52 puanla ikinci, 36 puanla Gürcistan üçüncü oldu. 
55. kilogramda Özbekhan Güçlü, 60 kilogramda Selimov Sayukriev, 66 kilogramda Şenol Çalık, 74 kilogramda Bahtiyar İsrafilli, 84 kilogramda İsmail Bulut, 96 kilogramda Archil Kitrzashivili, 120 kilogramda Hacı İbrahim birinci oldular.
 
Editör: Haber Merkezi