Çocuklar, yaşlı ve görme engelliler için kitap okuyor

51. Kütüphane Haftası kapsamında Afşin Halk Kütüphanesinde tören düzenlendi. Kütüphane Haftası kapsamında Afşin Halk Kütüphanesinde kitap sergisi açıldı.
Afşin Halk Kütüphanesinde vatandaşlar ve öğrenciler, "Bana Bir Masal Anlat" projesi kapsamında oluşturulan kütüphanede çocuklar, yaşlılar ve görme engelliler için kitap okuyor.

51. Kütüphane Haftası töreninde konuşan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, " İnsanlık için en faydalı etkenlerden birisi okumak. Başarılı olmanın yolu okumaktan geçiyor diyebilirim. Bunun için kütüphaneler öğrencilerimiz için çok önemli. Bütün öğrencilerimiz kitap okuma alışkanlığını edinmesi gerekiyor. Afşin Halk Kütüphanemiz için Kültür Bakanlığından 3 bin 500 adet daha kitap takviyesi yapıldı. . Kitaplar her daim en iyi dostumuzdur. Teknoloji gelişti ancak teknolojinin ürünleri hiçbir zaman kitapların yerini tutamaz. Eğitimin temeli kitaplardır. Kütüphanelerimizin ben her zaman öğrencilerimizle dolu olmasını istiyorum." açıklamasında bulundu.


Afşin'de kitap okuma alışkanlığını artırmayı  hedeflediklerini belirten Kütüphane Müdürü Selahattin Acar, " Kütüphane haftası Mart ayının son pazartesi gününden başlayarak bir hafta boyunca ülkemizde çeşitli etkinliklerle kutlanmakta. Afşin Halk Kütüphanesi Müdürlüğü olarak bizlerde öğrencilerimiz için her daim kütüphanemizde öğrencilerimiz için kitap sergisi açtık. Ayrıca, kütüphanemizin Bana Bir Masal Anlat Projesi devam ediyor. Bana bir masal anlat projesiyle ilçemizde bulunan 60 yaş ve üzeri, 4-7 yaş arası çocuklarımız ve görme engelli vatandaşlarımız için kitap okuma köşesi oluşturacağız. Bu sayede lise öğrencilerimiz ve sivil vatandaşlarımız buraya gelen görme engelli vatandaşlarımıza ve 4-7 yaş arasındaki çocuklarımıza kitap okumasını sağlayacağız. Projemiz 3 ay boyunca sürecek. Kitap okumak isteyen tüm vatandaşlarımızı kütüphanemize davet ediyorum." diye konuştu.

Afşin Halk Kütüphanesi tarafından hazırlanan proje kapsamında doğuştan görme engeli bulunan Ömer Karakaya'ya Gaziosmanpaşa İlkokulu öğrencileri kitap okudular. Öğrenciler, Karakaya'nın en sevdiği yazarlardan biri olan Reşat Nüri Güntekin'in Kavak Yelleri isimli eserini okudular.

Körme engelli bireyler için çok güzel bir uygulama olduğunu ifade eden Ömer Karakaya, " Afşin'imizde başlatılan bu projenin benim gibi görme engelli vatandaşlar açısından güzel bir uygulama olmuş. Bunun gibi projelerin artırılarak devam etmesini umuyorum. Benim en sevdiğim yazar Reşat Nüri Güntekin ve bütün eserlerini dinlemek ve okumak isterim. Bana Bir Masal Anlat projesinin Afşin'de devam etmesini istiyorum. Benim gibi görme engelli bireyler için bu gibi  projelerin bütün Türkiye'de uygulanması gerekiyor. Çünkü ülkemizde benim gibi 77 bin'e yakın görme engelli vatandaş var ve bu arkadaşlarımızın bir çoğunun okuma imkanı yok. Ben lise mezunuyum ve ellimle okumayı öğrendim. Görme engelliler için hazırlanan kaynakları elimle tarayarak okuyabiliyorum. Afşin Kaymakamımız Fatih Aksoy ve kütüphane müdürümüze teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Etkinliğe Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Jandarma Yüzbaşı Mehmet Demir, İlçe Emniyet Müdürü Recep Emol, Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş ve kurum amirleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Editör: Haber Merkezi