ARMADAŞ Afşin Elbistan Şube Müdürü Cihangir Turan, Afşin’de 2019 yılı doğalgaz altyapı yatırım programının sonuna gelindiğini belirterek, projesi onaylanan 5 bin 758 abonenin hanesinde doğalgaz kullanmaya başladığını söyledi.

Afşin ve Elbistan'da yoğun bir şekilde altyapı ve gaz açma çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen ARMADAŞ Afşin Elbistan Şube Müdürü Cihangir Turan, Afşin’de 6 bin 126 abone sayısına ulaştıklarını belirtti.

-Doğalgazda, GOP ve Dedebaba Mahallesinde Son Rötuşlar Yapılıyor

İki yıllık altyapı çalışmaları kapsamında Afşin’de yüzde 65-70 oranında fiziki gerçekleşme sağlandığını aktaran Turan, “ Afşin’de 2019 yılı doğalgaz altyapı yatırım programının sonuna yaklaştık. Şuan itibariyle ilçemizdeki abone sayımız 6 bin 126, 6 bin 92 sözleşme yaptık ve sözleşme yaptığımız abonemizden 5 bin 758 hane evinde doğalgaz kullanmaya başladı. Afşin’de doğalgaz ikinci yılında ve altyapı çalışmamızın yüzde 65-70’ini tamamladık. Bugün itibariyle Gaziosmanpaşa Mahallemiz ve Dedebaba Mahallemizin büyük bir kısmı bitmek üzere. Bu mahallerimizde abonelik işlemlerini açmış durumdayız. Gaziosmanpaşa ve Dedebaba Mahallemizde yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. “ diye konuştu.

Afşin’in en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi’ne birkaç gün içerisinde gaz verilmeye başlanacağını kaydeden Turan, Atatürk ve Hacıömeroğlu Caddemizde doğalgaz altyapı çalışmalarımızı tamamladık. Bu caddelerimizde son sızdırmazlık test çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Birkaç günlük daha testin ardından bu caddelerimizdeki esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza gaz vereceğiz. Gaziosmanpaşa Mahallesinde ise Karşıyaka Caddesi, Tunç Sokak, Yavuzlar Sokak, Melikgazi Sokak, Bayrak Sokak, Sancak Sokak, Pirireis ve 6003 sokak dışında kalan tüm servis kutusu bıraktığımız haneler için abonelik başvurularını başlattık. Saymış olduğumuz sokaklarda da son sızdırmazlık test çalışmalarını yapıyoruz. Test çalışmalarının ardından bu sokaklarımızı da doğalgaza kavuşturacağız.” ifadelerine yer verdi.

Armadaş olarak altyapı ve gaz açma çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettirdiklerine değinen Turan, şunları söyledi:

“Doğalgazın Afşin’e gelmesiyle birçok vatandaşımız hanelerine doğalgaz tesisatı yaptırmaya başladı. Armadaş olarak Afşin ve Elbistan’da yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yaz döneminden itibaren sayacını alıp sözleşmesini tamamlayan tüm hanelere gaz vermeye gayret ediyoruz. Fakat şuanda Afşin ve Elbistan’da sözleşmesini yapıp bekleyen bin 200 adet abonemiz bulunuyor. Bu şu demektir doğalgaz firmalar bizden gaz açma randevusu talep etmiyor. Tesisatları biten ve bekleyen vatandaşlarımızın ve firmaların bizlere müracaatları gerekiyor.”

Doğalgazlı yaşamın bireylerle birlikte çevre ve doğaya da konfor getirdiğini dile getiren Turan, “ Kış aylarında kullanılan kalitesiz katı yakıtlar ilçeyi yaşanmaz hale getiriyordu. Doğalgazın ilçeye ilk geldiği yılda bile havanın ciddi bir şekilde değiştiğine vatandaşlarımız da şahit oldu. Doğalgaz çalışmalarının yüzde 80-90 oranlarına yaklaştığında kış mevsiminde yaşanan hava kirliliğindeki azalma çok daha etkili olacak.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi