Afşin Orman İşletme Şefliği 2014 yılında 450 fidanı toprakla buluşturdu. Orman İşletme Şefi Ayşe Gül Çınğıl, Arıtaş, Türksevin, Altunelma, Örenderesi Mahalleleri ve Atlas tepesinde yapılan çalışmalarla 450 bin fidan dikildiğini belirtti.
Afşin'de 2014 yılı içerisinde bölge halkının katılımlarıyla fidan dikim etkinlikleri düzenlendiğini belirten Afşin Orman İşletme Şefi Ayşe Gül Çınğıl, "Afşin Orman İşletme Şevliği olarak ilçemizde 2014 yılında 450 bin fidanı toprakla buluşturduk. 2014 yılı içerisinde Afşin'de çeşitli bölgelerde fidan dikimi gerçekleştirdik. Arıtaş mahallemizde ve Türksevin mahallemizde bu yıl içerisinde büyük çaplı projeler gerçekleştirdik ve bu bölgelerde halkımızın da katılmış olduğu etkinliklerle 270 bin fidanın toprakla buluşmasını sağladık. Ayrıca, Atlas tepesinde, Altunelma mahallesinde fidan dikimi yaptık ve Örenderesi'nde Eylül ayında  çıkan yangında zarar gören bölgemizde tamamlama ve bakım çalışmaları çerçevesinde  bu bölgelerimizde 170 bin fidanı toprakla buluşturduk." dedi.
"Afşin'in Tekrar Yeşil Afşin Olmasını İstiyoruz"
Afşin'de ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Orman İşletme Şefi Çınğıl,  " Orman Genel Müdürlüğü olarak Afşin'in, tekrar Yeşil Afşin olması için özveriyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızdan da destek alıyoruz. Afşin halkına bu konuda teşekkür ediyorum. Afşin Orman İşletme Şevliği olarak 2014 yılı içerisinde bütün sahalarımızda vatandaşlarımızın uzun vadelerde faydalanabileceği, gelir getirecek türler olarak nitelendirdiğimiz 40 bin adet badem, ahlat ve mahlep gibi türlerin fidanlarını ve tohumlarımızı toprakla buluşturduk. Bu bölgelerde vatandaşlarımız bir kaç yıl sonra bu ağaçlardan faydalanacaklar." açıklamasında bulundu.
Yaz aylarında yapılan anız yakılan kanunen yasak olduğunu belirten Çınğıl, anız yakmanın toprağa büyük zarar verdiğini söyledi.
Afşin Orman İşletme Şefi Çığıl, "Yaz aylarında, hasat bittiğinde bölge halkı, topraklarını daha kolay işlemek ve topraktan aldıkları verimleri artırmak niyetiyle kalan anızı maalesef yakmak çabasındalar. Halbuki yakılan anızlar, sanılanın aksine toprağı güçsüzleştirir ve biyolojik dengeyi olumsuz etkiler. Orman yangınlarına sebep olmakta.Yaz aylarında yakılan anızların ormanlarımıza ve çevreye büyük zarar verdiğini belirtmek istiyorum. Vatandaşlarımızı bu konuda uyarmak istiyorum. Bölge halkı anızlarını yakmasınlar. Bu konuda vatandaşlarımızdan destek bekliyorum. Alo 177 Orman Yangın Hattı'nın günün her saati aktif olduğunu belirtmek istiyorum. Vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu buna duyarlı, bizlere çok yardımcı oluyorlar ve 177 Orman Yangının hattını kullanarak bizlere daha çok yardımcı olacaklarını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi