Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, Afşin’de bugün ve yarın toplam 4 bin 30 öğrencinin Seviye Belirleme (SBS) ve Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı’na gireceğini kaydetti.
8 Haziran 2013 Cumartesi günü yapılacak olan ve 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı SBS’ye Afşin’de 7 okulda bin 490 öğrenci, 9 Haziran 2013 Pazar günü 5., 6., 7., 9., 10. ve 11. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşecek olan Devlet Parasız yatılı ve Bursluluk Sınavı’na ise 11 okulda 2 bin 540 öğrenci katılacak. Her iki sınavda 650 civarında öğretmen görev alacak.
Bu yapılacak olan sınavların çok büyük önem taşıdığını kaydeden Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, “Bildiğiniz gibi Cumartesi ve Pazar günü ortaokul ve lise öğrencileri için en önemli sınavlardan ikisini gerçekleştireceğiz. Özellikle 8. Sınıflar için yapılacak olan SBS devam edilecek olan ortaöğretim kurumunu belirleyecek olması hasebiyle çok daha büyük önem taşıyor. Bizler de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, Sınav merkezi Okul Müdürlükleri ve diğer okul müdürlükleri olarak sınavlara yönelik her türlü tedbiri almaya gayret gösteriyoruz” dedi.
Merkezi Sınavlardan sorumlu Şube Müdürü Feyyaz Solak ise, “ Aslında bu tür sınavları yıllardan beri yapıyoruz. Okullarımız da uygulamanın her aşamasından haberdardır. Ancak yine de her türlü durumu dikkate alarak gerekli hazırlıkları yapmak, her türlü tedbiri almak gerekiyor. Bizler Bölge Sınav Yürütme Kurulu olarak Belediye Başkanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yazışmalarımızı tamamladık. Görevlendirmeleri istedik. Bina Sınav Yürütme Komisyonları, Salon Görevlileri ve Hizmetlilere ait görevlendirmeleri tamamladık. Sınav Bölgesi görevlendirmelerini yaptık. Sınav kutularını teslim aldık. Sınava girecek öğrencisi olan tüm okullarımızı alacakları tedbirler hususunda uyardık. Sınav merkezi okullarımıza sınav evrakını da dün imza karşılığı teslim ettik. Yani bütün hazırlıklarımızı tamamlamış durumdayız. Öyle zannediyorum ki sınav merkezi okullarımızda da gerekli hazırlıklar yapılmış, tedbirler alınmıştır. Sizlere sınavlarla ilgili sayısal verileri de aktarmak istiyorum. 08 Haziran günü yapılacak olan Seviye Belirleme Sınavında 7 okul binamızda 84salon kullanılacak. Bu salonlarda 1490 8.sınıf öğrencisi sınava girecek. 2 engelli öğrencimiz de tek kişilik salonlarda sınava alınacak. 9 Haziran günü yapılacak olan parasız yatılılık Bursluluk Sınavında ise 11 okul binamızda 141 salon kullanılacak T Bu salonlarda toplamda 2540 5,6,7,9,10 ve 11. Sınıf öğrencisi sınava girecek. Gene 1 engelli öğrencimiz de tek kişilik salonda sınava alınacak. Sınavlar için 54 yöneticiyi bina sınav komisyonu 491 öğretmeni salon görevlisi, 36 kişiyi hizmetli, 41 kişiyi de Bölge Sınav Yürütme Kurulu ve diğer görevliler olarak görevlendirdik.” dedi.
 
Şoförler Odası’ndan “Korna” Çalmayın Uyarısı
 
Diğer taraftan Afşin Şoförler Odası Başkanı Adnan Kabaağaç, sınav zamanında araç sürücülerden korna çalınmamasını istedi. Kabaağaç, “Tüm şoför esnafından ve araç sürücülerinden sınav zamanı okul önlerinde ve yakınlarında müzik açmamaları, klakson ve korna çalmamaları öğrencilerimizin yararına olacaktır. Öğrencilerimizin, çocuklarımızın geleceği için çok önemli." dedi.
 
Editör: Haber Merkezi