Afşin'de, Orman İşletme Şefliği tarafından '21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası' etkinlikleri kapsamında 3 bin adet çam fidanı vatandaşlara dağıtılmaya başlandı.

Ormancılık haftası kapsamında 2 bin adet sedir fidanı ile bin adet karaçam fidanının toprakla buluşacağını belirten Orman İşletme Şefi Emin Selbisu, ormanların Türkiye’nin en büyük zenginliklerinden biri olduğunu söyledi.

Gelecek nesillere daha yeşil Afşin bırakmak istediklerini dile getiren Orman İşletme Şefi Emin Selbisu, “Afşin Orman İşletme Şefliğimiz tarafında temin edilen çam fidanlarımız vatandaşlarımıza hiç bir ayırım gözetilmeden dağıtıyoruz. Bizim vatandaşlarımızdan tek bir isteğimiz var. Alınan fidanların büyüyeceği, ağaca dönüşmesini sağlamalarını istiyoruz. Milyonlarca canlıya ev sahipliği yaparak yeryüzündeki yaşamın devamlılığını sağlayan ormanlar, dünyanın akciğeri olarak da nitelendirilir. Havayı temizleyerek radyasyonu önleyen ormanlar, ayrıca bitki örtüsü sayesinde rüzgarın hızını azaltıp toprağı kökleri ile tutarak sel taşkınlarının ve erozyonun oluşmasına engel olur. Toplumun çevreye karşı duyarlılığını geliştirmek ve ormanların önemini göstermek amacıyla ağaç bayramı olarak da bilinen hafta dolayısıyla Afşin Orman İşletme Şefliği olarak vatandaşlarımıza 2 bin adet sedir fidanı ve bin adet karaçam fidanı olmak üzere toplam 3 bin adet fidanı değerli Afşin halkına dağıtıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi