Afşin’de 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen programlarla kutlandı.
 
24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamaları, sabah saat 09.30 da Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Program daha sonra Afşin Hükümet Konağı’nda devam etti.
Eğitim ve öğretimin önemine değinen Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, “Ülkelerin, toplumların arasında en büyük fark yaratan etkenlerden biriside bu bilgiyi oluşturabilme, kullanabilme ve gelecek kuşaklara aktarabilme yeteneğindeki farklılıklardır. Toplumların bu yeteneği eğitim sistemlerinin ve öğretmenlerin yeteneğiyle doğru orantılıdır. Bu açıdan bakıldığından bir ülkenin geleceğine verdiği önem öğretmenlerine verdiği önemle doğru orantılıdır. Çünkü başka hiçbir meslek yoktur ki geleceğe öğretmenler kadar tesir etme imkanına sahip olabilsin. Öğretmenliği sadece meslek olarak görmek onun insanlık tarihindeki şekillenmesini anlamımızı zorlaştırır. Gelişimin ve ilerlemenin ham maddesi bilgiyse, o bilgiyi işleyen, gelecek kuşaklara devreden ve yenileyen öğretmenlik aslında tarih yapan bir etkinliktir. Öğretmenlerimize en kıymetli varlığımız olan çocuklarımızı emanet ediyoruz. Çocuklarımızla beraber aslında onlara geleceğimizi emanet ediyoruz. Öğretmenlik mesleğinin kutsallığına ilişkin çok fazla söz söylemeye gerek yoktur. “ açıklamasında bulundu.
 
Programda konuşma yapan Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, medeniyetleri yapanların da yıkanlarında öğretmenler olduğunu söyledi. Fırat, “Öğretmenin kişi üzerindeki etkisi anne, baba ve toplumun etkisinden kat kat üstündür. Aslından anneyi, babayı ve toplumu yoğuran öğretmendir. Onun elinin içine girmediği her hamur tatsız, tuzsuz sayılır. Devletleri ve medeniyetleri yapanda yıkanda öğretmendir. Öğretmenin elinde madenler saflaşır som altına dönüşür. Öğretmenin elinde en değersiz şeyler paha biçilemeyen elmaslara dönüşür. Hiçbir fabrika onun kadar seri ve sistematik bir şekilde iş göremez. Yurdun çeşitli yerlerinde kar, kış, yağmur, soğuk demeden okuluna giden istiklal marşımızı yavrularımıza ezberleten, öğrencilerimize vatan ve bayrak sevgisini aşılayan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.” dedi.
Program, emekli öğretmen Mevlüt Taşkale ve Afşin Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Remzi Yayıcı’nın konuşmasıyla devam etti.
 
Editör: Haber Merkezi