Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğin teminatı çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının 90.yılı coşkuyla kutlandı.
 
23 Nisan Cuma günü Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan kutlama programı saat 09:30’da Afşin Belediye Futbol Sahasında devam etti.
Törene Afşin Kaymakamı Faik Arıcan’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Yüzbaşı Taner Manav, Afşin Belediye Başkan Vekili Hamit Bülent Eken, Afşin Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kılıçaslan, Afşin Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç. Hatip Tok, Afşin Emniyet Müdürü Veysel Ateş, siyasi parti başkanları,daire amirleri sivil toplum örgütü temsilcileri, ile çok sayıda öğrenci katıldı.
 
Günün anlam ve önemimi belirten konuşmayı yapan Afşin Milli Eğitim Müdürü Nusret Karataş, “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı milletçe kutlamanın heyecan ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bugün, "Milli Egemenlik uğrunda canımı vermek benim için vicdan ve namus borcu olsun!" diyen Ulu Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla andığımız gündür.Bugün, çocuklarımızla neşe dolduğumuz, dünya çocuklarıyla buluştuğumuz gündür.Bugün, Milli Egemenliğin kayıtsız şartsız milletimize geçtiği gündür.Bugün, yeni Türkiye Cumhuriyeti Tarihi'nin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktası olan TBMM'nin 23 Nisan 1920'de açıldığı gündür.Bugün, beraber olmanın, milli birlik şuurunun, vicdanlarda makes bulduğu gündür” dedi.
 
Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle halka seslenen Karataş, “Değerli öğretmenler, sevgili öğrenciler, saygıdeğer Afşinliler; dört bin yıllık tarihimizin, bin yıllık Anadolu geçmişimizin, son vatan parçası Anadolu'nun İtilaf Devletlerince işgali ile sona erdirilmek istenmiştir. İşgal yılları bu millet için acı yıllardır. Allah o günleri bu millete bir daha göstermesin. O günleri, bir yazarımızın kaleminde şu feryatlarla dinliyoruz: "keşke âlil olsaydım, zelil olsaydım, gözlerim kör, kulaklarım sağır olsaydı da vatanımın bu musibeti huzurda bulunmasaydım." İşte bu ağır ve zor şartlarda Anadolu'nun semalarında Mustafa Kemal'in sesi yankılanıyordu. "Geldikleri gibi gidecekler" Benzer duygu ve düşüncelerle Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ise Kahraman Türk Milletine şöyle sesleniyordu:
Garbın afakim sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
Ulusun! Korkma nasıl böyle bir imanı boğar
Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar
Bu kararlı duygu ve düşünceler Türk Milletini harekete geçirerek, Anadolu da kurtuluş meşalesinin yakılmasına vesile olmuştur. Esarete hiçbir zaman boyun eğmemiş Kahraman Türk Milleti her türlü zorluklara ve yokluklara rağmen Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde düşmanları 9 Eylül'de denize dökmüştür” şeklinde konuştu.
 
Afşin Milli Eğitim Müdürü Nusret Karataş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sevgili Öğrenciler, şanlı tarihimizden ders çıkarmalıyız, güç ve ilham almalıyız. Bizlere bu günleri hazırlayan ecdadımıza daha çok çalışarak minnet ve şükran borcumuzu ödemeliyiz. Günümüz dünyasında yaşamamız, var olmamız, diğer milletlerle yarışmamız, ancak dürüst ve çalışkan olmamızla mümkündür.Ulu Önder Atatürk birçok sözünde olduğu gibi şu sözleriyle de "Küçük Hanımlar, Küçük Beyler, Sizler hepiniz geleceğin gülü, yıldızı, bir mutluluk ışığısınız. Memleketi asıl aydınlığa kavuşturacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz!" diyerek sizlere olan güvenini, sevgisini ifade etmiştir. Daha da önemlisi bu günü sizlere bayram olarak armağan etmiştir”
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında öğrenciler birbirinden güzel organizasyonlara imza attılar. Afşin Kız Meslek Lisesi Anaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu mehteran takımı izleyicilerden alkış aldı. Programda okullar arası yapılan kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Garnizon Komutanı Yüzbaşı Tuncay Manav, Afşin Belediye Başkanı Vekili Hamit Bülent Eken tarafından çeşitli ödüller verildi.
Halk oyunlarının da sergilendiği 23 Nisan kutlamaları okulların resmi geçişiyle sona erdi.
 
Editör: Haber Merkezi