Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 96. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Afşin'de de coşkuyla kutlandı. 
Afşin'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın 96. yılı  etkinlikleri 09.30'da Afşin Hükümet Konağı nda, Afşin Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Programın açılış konuşmasını yapan Güreş Antrenörü Ünsalan Arslan, "19 Mayıs 1919 Samsun'da Türk Milletinin azim ve kararlıkla, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıç tarihidir.19 May ıs 1919 Samsun'da Türk Milletinin var olmakla yok olmak arasında gelgitler yaşadığı günlerdir. İşgal, açlık, sefalet bir karabulut gibi Anadolu'nun semalarını kaplamıştır. Bütün umutlar tükenmek üzereydi, işte böyle bir anda Mustafa Kemal Atatürk, "Türk Milleti için esaret altında yaşamaktansa ölmek daha iyidir" sözünü söyleyerek Samsun'da özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini başlattığı tarihtir.Kahraman Anadolu insanı, Büyük Asker Atatürk ve silah arkadaşlarının etrafında kenetlenerek tarihte görülmemiş bir destan yazmıştır. Bu destan Kurtuluş Savaşıdır. Bu Özgürlük ateşi TBMM'nin açılışı ile birlikte kısa sürede dalga dalga bütün yurda yayılmıştır.Bu gün mevcudiyetimizi ve bağımsızlığımızı işgalci düşman kuvvetlerine karşı kahramanca savaşan büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatanın her cephesinde sav işara şehit olmuş atalarımıza borçluyuz."



"Ya istiklal Ya ölüm "Sözü Biz Türk Milletinin ruhunda vardır diyen Arslan, konuşmasına şöyle devam etti: 

"Çetin ve imkânsızlıklar içerisinde uzun süre bir mücadeleden sonra şehit kanlarıyla yoğrulmuş Anadolu toprakları düşman kuvvetlerinden temizlenmiş, hemen arkasından Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" ülküsünden hareketle Cumhuriyet ilan edilmiştir. Böylece vazgeçilmez güç kaynağımız milli birlik ve bütünlüğümüz sağlanmıştır.Tarihimizin bazı dönemlerinde olduğu gibi, Türk Milletinin tarih sahnesinde ilelebet varlığını devam ettirebilmesi, milli birlik ve beraberlikle mümkündür. Bu sebepledir ki milli birliğimizi sağlamak Türkiye Cumhuriyetini korumak ve yaşatma en başta gelen görevimiz olmalıdır.Omuzlarımızda yükselttiğimiz Türkiye Cumhuriyetini her türlü şiddet ve kavgadan milli bütünlüğümüzü bozucu düşünce ve gruplaşmalardan uzak tutarak hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun huzur ve güvenliğimizi bozucu gelişmelere asla müsaade etmemeliyiz. Allah bizlere bir millet ve devlet olarak, bu aziz vatan topraklarında hep beraber huzur ve barış içerisinde ilelebet yaşama gücü versin.Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu ,Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

Konuşmaların ardından , öğrenciler tarafından hazırlanan şiir, jimnastik, halk oyunları ve Afşin Belediyesi Spor Kulübü'nün Wushu gösterilerini sundu. Gösterilerin ardından Eshab-ı Kehf koşusu, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa, Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Jandarma Yüzbaşı Mehmet Demir, Afşin Belediye Başkanı  Mehmet Fatih Güven, Afşin Meslek Yüksekokul Müdür Yardımcısı Azize Sağır, Emniyet Müdürü Recep Emol, Afşin Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Mehmet Meşe, daire amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, askeri erkan ile çok sayıda öğrenci katıldı.



Editör: Haber Merkezi