Afşin Hükümet Konağında düzenlenen törende, Afşin Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Program daha sonra Afşin Gençlik Merkezinde devam etti.

Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da milli mücadele meşalesini yaktığını ve 104. yıldönümünü kutladıklarını söyleyen Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, kurtuluş ateşinin tüm yurda yayılarak, halkın azim ve kararıyla büyük zaferlere ulaştığını belirtti.

Asrın Felaketi olarak tanımlanan Pazarcık ve Elbistan merkezli depremde gençler başta olmak üzere hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dileyen Arslan, gençlere seslenerek, şu ifadelere yer verdi:

“Deprem, tüm insanlığa tedbir, takdir sözünü hatırlatarak bizlere çok sert, çok can yakıcı bir ders vermiştir. Verilen mesaj şudur ki, Türkiye'de her alanda ne yaparsanız yapın işinizi layıkıyla, dürüstçe, profesöre uygun, devletin ve milletin malına zarar vermeyecek şekilde yapmamız, çalışmamız gerektiğinin bize altını çizerek hatırlatmasıdır. Temennimiz geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimizin fikri hür, vicdanı hür, devletin ve milletin değerlerine, mukaddesatına bağlı olarak Atatürk ve silah arkadaşlarının bu vatanın kurulması ve savunması ruhuyla donanmış gençler olarak, insanlar olarak bu vatana, bu millete hayırlı hizmetler sunmasıdır. Ülkemizi, devletimizi, vatanımızı, milletimizi bu tür felaketlerden Allah muhafaza eylesin ve Türk milletine bundan sonraki dönemlerde kutlu, coşkulu daha güzel 19 Mayıs'ta kutlamasını nasip etsin. 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı ülkemize, gençliğimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, halk oyunu gösterileri sunuldu.

Programda resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa, Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin Cumhuriyet Savcısı Ercan Kuş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Gümüşay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba, İlçe Emniyet Müdürü Hamdi Karakuz, kamu ve kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi