Afşin'de okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 18 bin 305 öğrenci, karne alarak yarıyıl tatiline girdi.

12 Eylül 2022'de başlayan 2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci dönemi bugün sona erdi. Yarıyıl tatili dolayısıyla öğrenciler karne heyecanı yaşadı.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba, karnelerini alarak yarıyıl tatiline giren öğrencilere kitap okuma tavsiyesinde bulundu.

Öğrencilere ve velilere tavsiyelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaba, “ Birinci sınıf öğrencilerimiz ilk karnesi aldı. Tüm öğrencilerimizi ikinci dönemde sağlıklı, sıhhatli bir şekilde sıralarının başında görmek istiyoruz. Öğretmenlerimiz, velilerimize ve öğrencilere gerekli tavsiyelerde bulunmuştur fakat bende yarıyıl tatilinde ağrı ödevler verilmiyor ama öğrencilerimizin gelişimi için bol bol kitap okuması çok önemli. Özellikle yeni okuma yazma öğrenen öğrencilerimiz, öğrendiklerini unutmaması için aileleriyle birlikte kitap okusun ve yazı yazsınlar.” diye konuştu.

YARIYIL TATİLİ 3 ŞUBAT CUMA GÜNÜ SONA ERECEK

Yarıyıl tatili 3 Şubat Cuma günü sona erecek. Öğrenciler 6 Şubat'ta tekrar sıralarına oturacak.

İKİNCİ DÖNE ARA TATİLİ 17 NİSAN'DA

İkinci dönem ara tatili Ramazan Bayramı başlangıcı nedeniyle 3,5 gün sürecek. 17 Nisan'da başlayan ikinci ara tatil 20 Nisan'da sona erecek.

Ara tatilin ardından 2022-2023 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi 16 Haziran 2023 Cuma sona erecek.

Editör: Haber Merkezi