Afşin Vergi Dairesi tarafından, yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara kullanma mecburiyetinin getirildiği bildirildi.
Vergi dairesinden yapılan açıklamada, 3100 sayılı kanun ve ilgili mevzuatına göre ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorunda olan mükelleflerden, faaliyetlerinde seyyar EFT-POS cihazı kullananların, 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren bu cihazlar yerine EFT-POS özelliği olan yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorunda oldukları belirtildi.
Kapsama dahil olan mükelleflerin, mezkur tarihten sonra kullandıkları tüm seyyar EFT-POS cihazlarının yeni nesil ödeme kaydedici cihaz özelliği bulunması gerektiği ifade edilen açıklamada, mükelleflerin bu tarihten önce de söz konusu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları alarak kullanabilecekleri kaydedildi.
Yol kenarı otopark hizmeti veren mükelleflerin, faaliyetlerinde 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren EFT-POS özelliği olan yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorunda oldukları bildirilen açıklamada, şöyle denildi:
"01/7/2013 tarihi itibariyle EFT-POS özellikli cihaz kullanma mecburiyetine tabi olan mükellefler, cihazın faturasının düzenlendiği tarihten itibaren 90 gün (1/7/2013 tarihinden itibaren 90 günü geçmemek üzere) içerisinde cihazlarını vergi dairesine kaydettireceklerdir. Anılan mecburiyete tabi olan mükelleflerin, en geç 1/7/2013 tarihi itibariyle düzenlenmiş faturalarını almak şartıyla, bu cihazlarını 30/9/2013 tarihini geçmemek üzere bağlı bulundukları vergi dairesine kaydettirerek kullanmaya başlamaları gerekmektedir. Diğer taraftan, mükellefler ellerindeki önceki mevzuat hükümlerine tabi ödeme kaydedici cihazlarını, 31.12.2015 tarihini geçmemek üzere mali hafızaları doluncaya kadar kullanabileceklerdir. 01.01.2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, mali hafızaları dolan ödeme kaydedici cihazlara, yeni mali hafıza takılmayacak ve cihaz 15.05.2004 tarihli 25463 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 60 Seri No'lu genel tebliğin dördüncü bölümünde yapılan açıklamalar çerçevesinde hurdaya ayrılacaktır. Cihazı hurdaya ayrılan mükellefler yeni nesil ödeme kaydedici cihazları almak suretiyle kanuni yükümlülüklerine yerine getirebileceklerdir."
 
Editör: Haber Merkezi