Afşin ve Elbistan’da 67 ev ve işyerinden gerçekleşen hırsızlık olaylarının zanlılarından olduğu iddia edilen 1 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Afşin ve Elbistan ilçelerinde ev ve iş yerlerinden son dönemde gerçekleşen 67 hırsızlık olayıyla ilgili Afşin İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen araştırmada, şüphelilerin kullandığı araç tespit edildi.

Şüphelilerin kullandığı otomobili gece saatlerinde fark eden Çoğulhan Jandarma Karakolu ekipleri, şüphelilerden 1 kişiyi yakaladı, araçtaki 3 şüpheli ise karanlıktan yararlanarak kaçmayı başardı.

Hakkında daha önce işlediği başka suçlardan 8 yıl 6 ay hapis cezası bulunduğu tespit edilen şahıs, savcılık tarafından sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Elbistan’da 40, Afşin’de de 27 ev ve iş yerinden gerçekleşen hırsızlık olaylarının zanlıları olduğu iddia edilen diğer 3 zanlı yakalanması için çalışmaların sürdüğü, şüphelilerin kullandıkları otomobil ile ev adreslerinde yapılan aramada, çok sayıda çalıntı malzeme ile ruhsatsız tabanca ele geçirildiği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi