Afşin Ticaret ve Sanayi Odası, organ seçimlerine ilişkin duyuru yayınladı.

5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununun 84. maddesi gereğince tüm Oda ve Borsaların Organ Seçimlerinin 2022 yılının Ekim ve Kasım ayları içinde yapılacağı belirtilmesinin ardından Afşin Ticaret ve Sanayi Odası da seçim startını verdi.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine seçmen olarak katılabilmek veya bu organlara seçilebilmek için üyelerin vergi kayıtlarını, oda kayıtlarının faal ya da askı durumunda olup olmadıklarını kontrol ederek, hatalı kayıtlarını düzeltmesi gerekiyor.

Üyeler için 7 günlük süreç yarın başlıyor!

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından yapılan uyarıda şunlar kaydedildi:

“5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanununun 83'ncü maddesi uyarınca Oda Meslek Komiteleri ve Meclis seçimlerine seçmen olarak katılabilmek, Meslek Komiteleri ve Meclise üye seçilebilmek için vergi mükellefi olma şartı arandığından, üyelerimizin vergi kayıtlarını, Oda kayıtlarının Faal ya da Askı durumunda olup olmadıklarını kontrol ederek, hatalı kayıtlarını düzeltmeleri zorunludur.

Üyelerimizin vergi mükellefiyetlerine ilişkin Oda kayıtları 25 AĞUSTOS 2022 perşembe günü ila 31 AĞUSTOS 2022 ÇARŞAMBA günü mesai saati bitimine kadar hafta içi her gün 08:00 – 17:00 saatleri arasında Oda Genel Sekreterliği’nde incelemeye açık olup, hatalı kayıtların düzeltilmesi için başvuruların yazılı olarak yapılması gerekmektedir.

Kayıtlarını düzeltmeyen üyelerin Oda kayıtlarının doğruluğu kabul edilmiş sayılacaktır.”

Editör: Haber Merkezi