Afşin Ticaret ve Sanayi Odası ile Kahramanmaraş Makine Mühendisleri Odası işbirliğinde, Afşin’de LPG sektöründe görev yapan personellere yönelik seminer verilecek. 

Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilecek program ile alakalı bilgi veren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, seminerin sonunda LPG sektöründe çalışan personeller için gerekli olan yetki belgelerinin verileceğini söyledi.

LPG Piyasası Eğitim Yönetmeliği’ne göre, LPG dolumu yapan petrollerde ve tüp dağıtım şirketlerinde çalışan işçilerinin yetki belgesi alma zorunluluğu olduğunu belirten TSO Başkanı Can, “LPG sektöründe görev yapan personelin bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarının geliştirilmesine, LPG'nin sürekli, kaliteli, ucuz, güvenli olarak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde kamu yararı esas alınarak tüketicinin kullanımına sunulmasına katkıda bulunmak istedik.” dedi.

LPG sektöründe çalışan elamanların yetki belgesini almak için çevre illere gittiğini hatırlatan Can, “İlçemizde Makine Mühendisleri Odası’nın temsilciliği olmadığı için buradaki arkadaşlarımız çevre illere giderek bu belgeyi alıyordu. Bu noktada üyelerimizin mağduriyetlerini gidermek adına Kahramanmaraş Makine Mühendisleri Odası ile irtibata geçerek bu seminerin Afşin’de yapılmasını sağladık.” diye konuştu.


İki gün sürecek eğitim seminer için kayıtların başladığını ifade eden Can, konuşmasına şöyle devam etti:

“ 5307 sayılı "Sıvılaştırılmış Petrol Gazları ( LPG) Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" un 15. maddesi ve 7 Ocak 2006 tarih ve 26046 sayılı resmi gazetede yayımlanan "LPG Piyasası Sorumlu Müdür Yönetmeliği" ile 25 Mart 2006 tarih ve 26119 sayılı resmi gazetede yayımlanan "LPG Piyasası Eğitim Yönetmeliği" ne göre LPG piyasasında görev yapan; sorumlu müdür, tanker şoförleri, dolum personeli, tüp dolum personeli, tüp dağıtım araçlarının şoförleri ve tüp dağıtım personeli, tanker dolum personeli, test ve muayene elemanları ve otogaz LPG dolum personeli, pompacılar ile tesisat, projelendirme ve imalatında görev alan diğer personelin eğitim ve belgelendirilmesi zorunluluğu hüküm altına alınmıştır. Bu seminer için Göksun ilçemizdeki petrol istasyonları ve tüpgaz dağıtımı yapan firmalarıyla görüşerek seminere davet edeceğiz. Şuanda başvurular 40’ı aşmış durumda. Çünkü, normalde bu belgeyi almak isteyen bir kişi en yakın 150 kilometre yol gitmek zorunda.  Ticaret Odası olarak üyelerimize bu hizmeti Afşin’de vermekten dolayı mutluyuz. Bu belgeye sahip olmayan firmalarımızı ve elamanlarını eğitim seminerimize davet ediyorum.”  

Editör: Haber Merkezi