Afşin Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Bekir Sıtkı Can, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle maske, dezenfektan ve kolonya gibi ürünleri fahiş fiyata satanların şikayet edilmesini istedi.

Hijyen ürünleri ve temel gıda başta olmak üzere birçok üründe yüksek fiyat artışıyla ilgili vatandaşların fırsatçılara imkan vermemeleri ve şikayet mekanizmalarını kullanmaları önerisinde bulunan Can, “Bu noktada vatandaşlarımız Ticaret Bakanlığımızın Haksız Fiyat Artışı (HFA) mobil uygulaması üzerinden şikayetlerini bildirebilir. Yapılan her şikayetin karşılıksız kalmayacağını, konun derinlemesine inceleneceğini belirtmek isterim.” dedi.

Haksız fiyat artışlarının tespit edilmesi halinde en ağır cezaların uygulanacağını ifade eden Afşin TSO Başkanı Bekir Sıtkı Can, “Koronavirüs salgını ticareti de etkilemeye başladı ve içinde bulunduğumuz durumla ilgili bir açıklama yapma gereksinimi ortaya çıktı. Dünya, son zamanda ülkemizde dahil olduğu koronavirüs salgını ile mücadele içerisinde. Dünyanın kilit noktası olan ülkemizin daha başka sıkıntıları olmasına rağmen koronavirüse karışı örnek olacak bir mücadele verdik. Koronavirüs salgını ile mücadele içerisinde olduğumuz süreçte özellikle birkaç üründeki fahiş fiyat artışları bizleri üzüyor. Kolonya, maske, dezenfektan ve bazı gıda ürünlerinde farklı bir fiyat uygulandığını görüyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olarak disiplin mekanizmamız var. Başkanımızın da talimatıyla bu noktada fırsatçılığı kollayan şahıslara para ve disiplin cezası uygulamasını hiç çekinmeden uygulayacağımızı belirtmek istiyorum.” açıklamasında bulundu.

-“Fahiş fiyat artışları yerel esnafımızın suçu değil”

Afşin’imizde hijyen ve temel gıda üretimi olmadığını ifade eden Can, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımız bazı alışveriş yerlerinde bazı ürünlerde fahiş fiyat artışı olduğunu ifade ettiler. Bu buradaki esnafımızın suçu değil. Eğer herhangi bir esnafın 10 liralık bir ürünü 30 liraya sattığını tespit edersek Afşin Ticaret ve Sanayi Odası olarak en ağır cezayı veririz. Fakat esnaflarımızı gezip konuyu araştırdık, maalesef yargısız infaz yapılıyor. Esnaflarımıza konuyu anlattığımda hemen faturaları göstererek ürünlerin dışarıdan yüksek fiyata alındığını ve üzerine 1-2 lira kazanç konularak satışa sunulduğunu gördük. İlçemize ürünler yüksek fiyata giriyor. Ülkemizin herhangi bir felakette nasıl birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu tüm dünya biliyor. Koronavirüs salgınında da aynı birlik ve beraberliği göstereceğimizden şüphemiz yok. Birkaç fırsatçının suçunu tüm esnafa yüklemememiz gerekiyor. İlçemizde her türlü şikayeti değerlendireceğiz. Şuanda virüs nedeniyle Avrupa ülkeleri sıkıntılı günler geçiriyor. Ülkemizin bu salgından en ufak hasarlarla çıkacağını ümit ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi