Afşin Ticaret ve Sanayi Odası ISO 9001–2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesi aldı. Uzun süreli eğitim ve yapılan denetimlerle bu belgeyi almaya hak kazanan Afşin Ticaret ve Sanayi Odası için belge takdim programı düzenlendi.
Afşin Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen programa Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can ve yönetim kurulu üyeleri ve ADN Kıraç Yönetim Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Kıraç katıldı.
Programda konuşma yapan Afşin Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Bekir Sıtkı Can, “Hizmetlerimizin kalitesini arttırmak amacıyla gerekli eğitimleri aldık ve ISO 9001 Belgesi almaya hak kazandık. Bu bizim ilk anahtarımız. İnşallah ikinci anahtarımız da akreditasyon sürecinde akredite oda olmak. Avrupa Birliği standartlarına uygun bir oda olmayı hedefliyoruz" dedi.

Yeni yapılacak olan Afşin Ticaret ve Sanayi Odasıyla hizmet kalitesini artıracaklarını kaydeden Başkan Can, “Bizim fiziki olarak durumumuz şuanda ortada ama Allah nasip ederse önümüzdeki yıl yeni binamızda üyelerimize beş yıldızlı hizmeti fiziki olarak ta vermeye başlayacağız. Şuanda hizmet binamız küçük ama bizim kalbimiz geniş. Şuanda bir odamızı çok amaçlı olarak kullanıyoruz ve bütün faaliyetlerimizi burada yürütüyoruz. Faaliyetlerimizi sabırla bir yere kadar getirdik bundan sonra inşallah Afşin’imize yeni binamızda hizmet vereceğiz. Afşin Ticaret Sanayi ve Ticaret Odasının yeni binası toplam kullanım alanı bin 400 metrekare, binamızda 200 kişilik Afşin’e çok güzel hizmet edebilecek konferans salonumuz mevcut. İki adet seminer salonumuz var. Çalışma ofislerimiz ve idari birimimizle üyelerimize hizmet edeceğiz. Bundan sonra üyelerimize bu hizmeti İSO9001 belgesiyle birlikte vereceğiz. o belge bizim buradaki kaliteli hizmetimizi kanıtlamakta.” şeklinde konuştu.
DN Kıraç Yönetim Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Kıraç ise, ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesini Başkan Bekir Sıtkı Can’a takdim ederek, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'nin en büyük özelliğinin TÜRKAK onaylı olması ve TÜRKAK'ın AB Bakanlığı ve Başbakanlık'a bağlı olduğunu söyledi.
Kıraç, bu belgenin uluslararası geçerliliği olan bir belge olduğunu belirterek, “ Her ISO belgesi birbirine benzemez. TÜRKAK'ın onayı olarak bu belge veriliyor. Direk AB Bakanlığı ve Başbakanlık'a bağlı bir kurum. Çeşitli eğitimler yapılıyor, denetimden geçiliyor. ISO 9001 belgesini almak için öncelikle kaliteyi yaşam tarzı olarak benimsemek lazım. Devlet kurumlarımız ve işletmelerimiz de dahil kurumsallaşmak yolunda önemli adımlar atıyorlar” dedi.
Editör: Haber Merkezi