Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin Ticaret Odası, yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Can, “14 yıldır ticaret odasından ne maaş ne
de oturum parası aldık” dedi.
 
Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin Ticaret Odası Meclis ve Disiplin Kurulu Üyeleriyle Mimoza Restoran’da bir araya gelerek Ticaret Odasının çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 
Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Ticaret Odalarının herhangi bir kar amacı gütmeyen bir kurum olduğunu belirti. Başkan Can, “Ticaret ve Sanayi Odası gönüllülük esasına dayanan, herhangi bir kar amacı gütmeyen, üye aidatları ve sınırlı hizmet karşılığı aldığı ücretlerden başka geliri olmayan bir kurumdur. Tek amacımız, sınırlı kaynaklarımızı verimli kullanarak yaşadığımız yerleşim yerine daha kaliteli hizmet etmektir. Bugün burada sizlere,  Afşin Ticaret ve Sanayi Odası’nı ne şekilde devraldığımızı ve hangi noktaya getirdiğimizi uzun uzun anlatmak istemiyorum. Yalnız birkaç noktaya da değinmeden geçemeyeceğim.” dedi.
 
Ticaret Odası’nın Hizmet Binası’nın İnşaatı Devam Ediyor
 
2 bin 400 metre karelik toplam alana sahip Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Yeni Hizmet Binasının inşaatının devam etiğini söyleyen Başkan Can, “Ticaret ve Sanayi Odası’nın hizmet binası sizlerin de bildiği gibi Afşin halkının ihtiyaçlarına cevap verecek durumda değildi. Yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarımızla birlikte bir karar alarak yeni bir bina yapmak için kollarımızı sıvadık.  2010 yılında almış olduğumuz arsanın üzerine 2012 yılında üyelerimizden gelen aidat gelirleri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden aldığımız yardımlarla inşaata başladık.  Bu çalışmalar sırasında binamızın projesini hiçbir ücret talep etmeden bizlere destek veren Mimarlarımız, Harun Karabulut, Rahime Yeşilkaynak, Zeynep Taş ve Mevlüt Kır’a ,Sıhhi Tesisat Mühendislerimiz İlker Çirçi’ye ,Statik projemizi aynı şekilde ücretsiz hazırlayan Abdulkerim Ergin’e, yine aynı şekilde hiçbir ücret almadan elektrik projemizi hazırlayan Ali Bal’a ve Fatih Bal’a bu vesile ile şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.
 
-“Hizmet binasını önümüzdeki yıl bitirmeyi planlıyoruz”
 
Önümüzdeki yıl bitirmeyi planladıklarını söyleyen Başkan Can, “ 2 bin 400 metre karelik toplam alanı bulunan yeni hizmet binamız kaba inşaat seviyesine geldi. Afşin Ticaret Odası, önümüzdeki yıl bitirmeyi planladığımız yeni hizmet binası ile büyük yatırımlara ev sahipliği yapacak olan değerli üyelerimize önemli hizmetler verecek. 250 kişilik konferans ve iki adet seminer salonumuz tamamlandığında, bilgilendirme toplantıları başta olmak üzere her türlü etkinlik düzenlenebilecektir.” diye konuştu.
 
-“14 yıldır Ticaret Odası’ndan ne maaş ne de oturum parası aldık”
 
 
14 yıldır ticaret odasından oturum ve maaş alınmadığının altını çizen Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, “Yaklaşık 700 bin Tl olarak planlanan yeni hizmet binamızı, standart üye aidatları ve munzam aidatları dışında, 14 yıldan buyana bizimle beraber hizmet eden yönetim kurulu üyelerimizin resmi hakları olan ancak almadıkları maaş ve oturum ücretleri ile yapıyoruz. Bu vesileyle kendi hakları olan bu ücretleri almayıp Afşin Ticaret Odası’na bağışlayan ve bu hizmetleri yapmamıza vesile olan tüm yönetim kurulu üyelerimize gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.
 
 
-“Birçok projeye imza attık”
 
Afşin Ticaret Odası’nın şimdiye kadar yapmış olduğu bazı projelerden de bahseden Can, “Bir çok projeye imza attık.30 Kadına iş imkanı sağlayabilmek için hala devam etmekte olan “Bir Kadın Bin Umut” projesiyle hem kadınların istihdamını sağlamayı hem de Eshab-ı Kehf motiflerini işleyerek Kültür Turizmini canlandırıp tanıtımlarını yaygınlaştırmayı hedefledik.
20 kursiyere teknik destek sağlayarak uzman eğitimciler eşliğinde “İmalat sektöründe kümelenme modeli” eğitimi verdik ve DOĞAKA destekli sertifikalarını önümüzdeki günlerde kendilerine teslim edeceğiz. Hizmet Binamızın alt katını yeni yaptığımız proje için yeniden tasarladık. Bu yeni tasarımla “Kariyer Geliştirme, Kültür ve Sanat Merkezi” adlı projemizi hayata geçirmiş olacağız. Ticaret ve Sanayi odası bu projeyle daha çok üreten, her türlü hizmete cevap verebilen bir kurum haline gelecektir ve gençlerimizin doğru yönlendirilmesine ve bir meslek edinmelerine yardımcı olacaktır.  Bununla birlikte günümüzün ciddi sorunlarının başında gelen istihdam sorununa çözüm amacıyla “İşte Bir İş” projesini de hayata geçireceğiz. Bu çalışmalarımızda bize destek vererek hiçbir maddi çıkar beklemeden ve talep etmeden projelerimizi hazırlayan başta Mehmet Meşe hocam olmak üzere emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etmek istiyorum.” diye konuştu.
 
-“Seçimler demokratik bir yarıştır”
 
 
Seçimlerin demokratik bir yarış olduğunu, bu yarışı birden fazla adayla yürütmenin demokrasinin güzelliği olduğuna dikkat çeken Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, “Seçimler demokratik bir yarıştır. Bu yarışı birden fazla adayla yürütmek demokrasinin güzelliğidir. Ayrıca dileyen herkesin bu yarışta yer alması en temel hakkıdır. Bu bağlamda bu demokrasi yarışında yer alan arkadaşları da kutluyorum.
Ancak, Ticaret ve Sanayi Odası hiçbir bir siyasi partinin kümelendiği ve güdümünde olan bir yer de değildir. Bizler burada yaptığımız çalışmalarla şimdiye kadar birliktelik sağlayabildiysek buradaki arkadaşların her siyasi görüşten olmasına rağmen Afşin’in menfaatleri gündeme geldiğinde tek vücut olabiliyorsa bu Afşin’e olan sevgimizdendir.
Bunu da şimdiye kadar ispatladık ve herkese olan eşit mesafemizi koruduk. Bu davranışımızın da örnek olduğunu ve örnek alınmasını istiyoruz. Ben kendimden örnek vermek istiyorum. Biz  Canlar  olarak Afşin’de 88 yıldan beri yani 1925 yılından beri hizmet etmeye çalışıyoruz. İş yerimizde şimdiye kadar hiçbir müşterimize ,siyasi görüşünden dolayı ,etnik yapısından dolayı, şimdi bile uygun görmediğim şehirli, köylü diye farklı görmedik. Eğer böyle olmasa idi Afşin’de 88 yıl ayakta duramazdık. Afşin Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi olarak, 14 yıldan bu yana her türlü siyasi, etnik ve şehirli köylü ayrımı yapmayı kendimize utanç kabul ettik. Çalışmalarımızı bu yönde şekillendirdik. Ayrıca, kamuoyunda sık sık haksızca gündeme getirilmeye çalışılan bu tür ayrışmaların uzun yıllardır ilçemize verdiği zararı hep birlikte görüyoruz. Bundan sonra da bu tür ayrışmaların karşısında çok net şekilde durmaya devam edeceğiz. Bunun aksini yapanları maalesef görüyoruz ve doğru bir davranış olmadığını da düşünüyorum.” dedi.
 
Başkan Can, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Afşin kamuoyunda, seçim sürecine girdiğimiz şu günlerde sık konuşulan diğer bir konuda komite listeleri ile ilgili. Bu konuda da, açıklama yapma gereği görüyorum. Karşımıza aday olarak çıkan kardeşim bizden komite üye listesi istemiştir. Afşin Ticaret Odası’na kayıtlı ve biraz ilgili olan tüm üyelerimiz bilirler ki, bizim tüm listelerimiz odamızın internet sayfasında tüm üyelerimizin bilgisine sunulmuştur. Dileyen herkes, kendi bilgilerini girerek komiteleri ile ilgili tüm listelere ulaşabilirler. Bu konudaki demokratik tavrımız nettir. Ayrıca, aday olan arkadaşımıza, sadece oy kullanacakların listesini değil Ticaret ve Sanayi Odasında kayıtlı tüm listeyi vermişizdir. Kendisi sadece oy kullanacakların listesini sitemizden nasıl alınacağını bilmiyorsa bu bizim suçumuz değildir. Kaldı ki tüm listeyi kendisine vermemizin bir amacı da kendilerinden hiç kimseyi saklamadan kısıtlamadan çekinmeden vermemizdendir. Bu durum demokratik olduğumuzu göstermiyor da neyi gösteriyor. Üyelerimizin oy kullanabilmeleri için gerekli olan kriterleri Afşin’deki iki gazetede de yayınladık ki herkes odadan durumlarını öğrensinler diye. Bu zaten bizim seçim kanununa göre yapmamız gereken hukuki bir zorunluluğumuzdur. Bu görevi de yaptık. İçinde bulunduğumuz süreç birlik beraberlik içerisinde demokratik bir şekilde bu seçimlerin inşallah yapmamız ve Afşin’in bizden beklediği sorunları omuz omuza vererek çözmemizdir. Biz inşallah aramıza katılan yeni arkadaşlarımızla da birlikte Afşin’i ve bağlı olduğumuz ve temsil etmeye çalıştığımız Ticaret ve Sanayi Odasını daha itibarlı ,daha güvenilir ve hizmetleri daha iyi yapabilmek sorunları dile getirebilecek bir kurum haline getirmek istiyoruz.  Önümüzdeki günlerde yeni döneme ilişkin projelerimiz ve Afşin’in problemleriyle ilgili projelerimizi, ilgili düşüncelerimizi düzenleyeceğimiz toplantılarla Afşin kamuoyuna sunacağımız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm üyelerimize saygılarımızı sunuyoruz. Sizlere layık olabilmek için elimizi taşın altına koymaya ve bu taşı beraber kaldırmak için gayret etmek istiyoruz ve sizden desteklerinizi bekliyoruz.”                                         .
 
Editör: Haber Merkezi