Afşin Sosyal Güvenlik Merkezi İlçe Müdürü Tahsin Kamalak’ın yerine daha önce Afşin SGK Merkezi kurucu müdürlüğü görevinde bulunan Nevzat Akbaba atandı.

2009 yılında Afşin’e açılan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Merkezinin kurucu müdürlüğünü yapan ve 2014 yılında temeli atılarak tamamlanan yeni SGK Hizmet Binası’nın ilçeye kazandırılmasına çaba sarf eden Nevzat Akbaba tekrar Afşin SGK Merkezi Müdürü olarak atandı.

Afşin’de tekrar görev yapmaktan dolayı memnun olduğunu ifade eden Afşin Sosyal Güvenlik Merkezi İlçe Müdürü Nevzat Akbaba, “İlçemize 2014 yılında temeli atılarak tamamlanan bin 200 metrekare üzerinde inşa edilen ve 3 katan oluşan SGK hizmet binasının yapılması bizim dönemimize denk geldi. Afşin’imize yakışır ve vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılan SGK hizmet binamızda tekrar görev yapmak nasip oldu. Afşin’imize hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Yapılandırma kanununda yapılan düzenlemeyle 31 Aralık'ta bitecek olan başvuru süresi ve 31 Ocak olarak öngörülen ilk taksit süresi 1 ay uzatıldığını belirten Afşin Sosyal Güvenlik Merkezi İlçe Müdürü Nevzat Akbaba, sürenin uzatılmasının müracaatta bulunmayanlar için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

SGK borçlarının yapılandırılmasının Cumhurbaşkanlığı kararı ile uzatıldığına ilişkin açıklamalarda bulunan Akbaba, Resmi Gazetede Yayımlanan 7256 sayılı Kanun gereği SGK’ya olan borçların yapılandırma fırsat ve avantajının 17 Kasım 2020 tarihi itibarıyla başladığını ve yapılandırma iş ve işlemleri ile ilgili sürecinin devam ettiğine değindi.

Akbaba, “Kanun gereğince 2020 Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait, kesinleşmiş; sigorta primlerinin, Genel Sağlık Sigortası primlerinin, işsizlik sigorta primlerinin, idari para cezalarının, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacaklarının, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacakların, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacakların yapılandırma kapsamında. Prim borcu olanlar e-Sigorta kanalıyla internet üzerinden başvurabilir ya da posta yoluyla bağlı bulundukları Sosyal Güvenlik Merkezi'ne yapabilir.” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile kamu bankaları arasında kredi işbirliği protokolü imzalandığını ifade eden Akbaba, “ Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası ile imzalanan protokol kapsamında sigortalılara kredi kullanmak suretiyle emekli olma imkânı getirildi. Sigortalılar, yapılandırılan sigorta prim borçlarının peşin ödeme tarihinin son gününe kadar bankadan aylık 1.60 faiz oranı ve 36 ay vade ile kredi kullanabilecek. Kredi desteğinden yararlanmak isteyenler önce sosyal güvenlik il-merkez müdürlüklerine başvurularını yapacak. Buradan alacakları emekli olabileceklerine dair yazıyla bu bankaların şubelerine müracaat edebilecek.” açıklamasında bulundu.

Başvuruların 1 Şubat'ta sona ereceğini söyleyen Akbaba, ilk taksit son ödeme tarihinin de 31 Mart'a uzatıldığını anımsattı.

Editör: Haber Merkezi