Afşin Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü Çalışma alanını genişletiyor. Afşin ve çevre ilçelerde yaşayanların askerlik borçlanma işlemleri, 1 Temmuz 2015 itibariyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Afşin Merkez Müdürlüğü’nde yapılabilecek. 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Afşin Merkez Müdürü Zülfü Alptekin, 1 Temmuz'dan itibaren askerlik borçlanması ve yurtdışı sağlık düzenleme işlemlerinin Afşin SGK Merkez Müdürlüğünde yapılacağını söyledi.

12 aydan fazla Bağ-Kur borcunun silinmesi ile ilgili düzenlemenin yer aldığı 6645 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte bu yöndeki talepleri almaya başladıklarını belirten SGK Afşin Merkez Müdürü Zülfü Alptekin, kanunun yayımlandığı tarihin ay sonu itibariyle Bağ-Kur’a 12 ay ve daha fazla prim borcu olanların borçlarının ay sonu itibariyle durdurulacağını ve borç ile sigortalılık süresinin silineceğini ifade etti.


Alptekin, borçları silinen Bağ-Kur sigortalılarının 1 Mayıs 2015 tarihinden itibaren bir aylık primini yatırması halinde Bağ-Kur’unun yeniden başlatılacağını ve sağlık yardımından faydalanabileceğini söyledi.

Yeni hizmetlerin 1 Temmuz 2015 itibariyle hayata geçirileceğini kaydeden Alptekin,
Afşin ve çevre ilçelerde yaşayan vatandaşların, söz konusu belgeleri almak ve işlemleri yaptırmak için SGK Kahramanmaraş İl Müdürlüğü’ne gitmek zorunda kalıyordu.SGK Afşin Merkez Müdürlüğü olarak, hizmete başladığımız günden bugüne kadar, vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için birçok adım atıldı. Daha önce il merkezinde verilen SSK ve Bağ-Kur’la ilgili birçok hizmet Afşin'de sunulmaya başladı. 1 Temmuz 2015 itibariyle de askerlik borçlanması işlemlerini SGK Afşin Merkez Müdürlüğümüzde yapabileceğiz. Bu işlemden sigortalıların yanı sıra hak sahipleri de faydalanabilecek. Ayrıca yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız ile aile fertlerinin sağlık yardım haklarına ait yurtdışı sağlık işlemlerini de gerçekleştireceğiz” dedi.


Bağ-Kur borcu olanlara yönelik düzenlemenin de hayata geçtiğinin altını çizen SGK Alptekin “Esnaf ve çiftçilerin Bağ-Kur prim borcu bulunanların borçlarını yeniden yapılandıran 6645 sayılı kanun yürürlüğe girdi. Yayınlanan genelge ile düzenlemenin esasları da netleşmiş oldu. 30 Nisan 2015 tarihinden önce 12 ay ve daha fazla uzun süredir prim borcunu ödeyemeyen borçlulara hak tanınıyor. Bu haktan esnaflarımız ve tarım Bağ-Kur’lu olan vatandaşlarımız yararlanabilecek." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi