Afşin’de, AK Parti seçim irtibat bürosunun açılışı yapıldı.

Gedik Sokak’ta gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Koray Kıraç, bugüne kadar bütün seçimlerden zaferle ayrıldıklarını, tarihin 14 Mayıs seçimlerinde de tekerrür edeceğini söyledi.

Kıraç, vatandaşlardan 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a her zamankinden daha fazla destek vermelerini istedi.

Kendisine verilen destek karşısında duygulanan Kıraç, “Siz bir başkasınız. Bugün bana sahip çıkışınıza yemin ediyorum şu anda gözlerinden yaş geliyor. Ben bir şey diyemiyorum sizi görünce. Bu heyecanı, bu güzelliği, bu desteği görünce Allah sizden razı olsun. Bir kelimemizle buraya geldiniz. Allah hepinizden razı olsun. Ön tarafta amcalarımı görüyorum. Ta Refah Partisinden beri kucağında büyüdüğüm insanları görüyorum. Bu tarafta teyzelerimizi görüyorum. Bu tarafta gençlerimi görüyorum. Hepsi yol arkadaşım. Ta 17 yaşından, 48 yaşına kadar bu yol arkadaşlığından o kadar mutluyum ki. Hiç pişman olmadım. Bu memlekette yaşamaktan, bu memleketin insanının derdini dinlemekten, bu insanların önüne düşmekten, bu insanların sıkıntılarını paylaşmaktan emin olun mutluyum. Ben bunlardan mutlu oluyorum. Allah'a hamdolsun, Allah'a Şükürler olsun. Rabbime şükürler olsun ki sizin gibi dava arkadaşları vermiş bize. Rabbime şükürler olsun ki sizin gibi insanlarla yol yürümeyi nasip etmiş bize. Allah hepinizden razı olsun.” İfadelerine yer verdi.

“Depremin Yaralarını Birlikte Saracağız”

Tüm sıkıntıların AK Parti ve vatandaşların desteğiyle atlatılacağını belirten Kıraç, “ Üzülmeyin bu depremin yaralarını birlikte saracağız. Bu sıkıntıları da aşacağız biz. Biz buna inanıyoruz. Biz sizinle güçlüyüz. Biz sizinle başaracağız. İnşallah 14 Mayıs'ta da Cumhurbaşkanımızı başkan yaparak bu işe son noktayı koyacağız. 14 Mayıs'ta Afşin tarihinin, Kahramanmaraş tarihinin, Elbistan tarihinin, Nurhak tarihinin, Pazarcık tarihinin en yüksek oyunu almaya bana söz veriyor musunuz? Allah sizlerden razı olsun” dedi.

Afşin Seçim İrtibat Bürosu'nun açılışına katılan ,Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de, Kahramanmaraş'ın evladı olmaktan gurur duyduğunu belirterek, parti üyelerinin 14 Mayıs zaferi yazması için çok çalışacağına inandığını dile getirdi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dünya lideri olduğuna vurgu yapan Kirişci, "Bugün Recep Tayyip Erdoğan'a sadece Türkiye'nin ihtiyacı yok. Recep Tayyip Erdoğan'a dünyanın ihtiyacı var. Mazlum coğrafyaların, mazlum milletlerin, mağdur milletlerin, Recep Tayyip Erdoğan'a ihtiyacı var kardeşim. Su gibi, hava gibi ihtiyacı var. 21 yıldan beri bu memlekete hizmeti bir ibadet aşkıyla yapan Recep Tayyip Erdoğan'a, Reise hay hay, Kemal'e bay bay diyecek misiniz?" ifadelerini kullandı.

Kirişci, 14 Mayıs'ın milli ve yerli olanlarla, gayri milli olanlar ve terör örgütleriyle aleni iş tutanların mücadelesi olacağını dile getirdi.

Eski Türkiye'nin geride kaldığına dikkati çekerek muhalefeti eleştiren Kirişci, şöyle konuştu:

"Seccadeye basan bu, Konya'ya gidip ‘ülke’ diyen bu. Ya asgari ücretten vergiyi 2022 yılının başından beri kaldırdık mı? Evet kaldırdık. Günaydın. Neredesin sen? Hangi coğrafyada yaşıyorsun? Şimdi kalkmış diyor ki 'Asgari ücretin vergi dışında bırakacağız.' Yahu bu adamın Türkiye'den haberi yok. Kendisi sanki Hazine Maliye Bakanlığı yapmış gibi ben diyor 'Hazine Maliye Bakanıyken' diyor. Hani bunamış mı desek bilmiyorum. Ruh hali nedir? Ondan haberimiz yok. Ama arkadaşlar bunların o yarattıkları Türkiye artık geride kaldı, hamdolsun."

İlçede ilk etapta yapılacak konutlar hakkında bilgi veren Kirişci, "Kardeşlerimize 1079 konutla ilgili ne zaman bitireceksiniz dedim. '11 ve 12'nci ayda bitirmiş evleri teslim etmiş olacağız' dediler. Ben size soruyorum. Yaparsa kim yapar? Onlar dedikodu yapar. Recep Tayyip Erdoğan iş yapar iş." dedi.

Türkiye'nin son yıllarda yapmış olduğu yerli ve milli araçlara değinen Kirişci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Denizde sondaj gemilerimiz var mı? Var. Arama gemilerimiz var mı? Var. Elhamdülillah. Doğal gazı bulduk mu? Bulduk. Petrolü bulduk mu? Bulduk. Ya bu doğal gazı biz mi icat ettik? Allah vermişse onu bu topraklara niye bakmadınız? Niye araştırmadınız bunları? Ya doğal gazı coğrafyamıza bağlıyoruz, Anadolu topraklarına bağlıyoruz. Hanımefendinin ettiği lafı hatırlıyorsunuz değil mi? 'Bu Putin'in gazı olmasın' diyor. Sana ne diyeyim ben. Başka bir şey demiyorum. Bu aziz millet, ferasetiyle, basiretiyle, irfanıyla erdemlidir. Bunlara asla prim vermeyecek, vermeyecek. Ben size yürekten inanıyorum."

Kirişci, konuşmasının ardından İYİ Parti'den AK Parti'ye katılanlara rozet taktı.

Programda, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Veli Bök,  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel ve AK Parti Afşin İlçe Başkanı Burhan Karabulut kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Açılışta, İYİ Parti’den AK Parti'ye geçen bir grup vatandaşın rozetini, Kirişçi ve Kıraç taktı.

Editör: Haber Merkezi