banner491
banner494

AFŞİN SARIMSAĞI MARKA OLUYOR

Afşin’e bağlı Koçovası Köyünde yetiştirilen ve kendisine özel rayihası ile meşhur olan sarımsak, ilçede kurulacak bir tesis ile Türkiye ve dünyaya pazarlanacak.

AFŞİN SARIMSAĞI MARKA OLUYOR

Afşin’e bağlı Koçovası Köyünde yetiştirilen ve kendisine özel rayihası ile meşhur olan sarımsak, ilçede kurulacak bir tesis ile Türkiye ve dünyaya pazarlanacak.

09 Nisan 2010 Cuma 11:19
36968 Okunma
AFŞİN SARIMSAĞI MARKA OLUYOR
banner474
Afşin’e bağlı Koçovası Köyünde yetiştirilen ve kendisine özel rayihası ile meşhur olan sarımsak, ilçede kurulacak bir tesis ile Türkiye ve dünyaya pazarlanacak.
 
AK Parti Afşin İl Genel Meclisi Bayındırlık ve İmar Komisyonu Başkan Yardımcısı Hulusi Ataç, Afşinli bir müteşebbis tarafından kurulacak olan tesis için gerekli izin ve işlemleri gerçekleştirdiklerini ifade ederek, yatırımın hem istihdam hem de ilçenin tanıtımı açısından son derece önemli olduğunu söyledi.
Afşin ve bölgeye yapılacak olan yatırımların önünü açmak için Bayındırlık ve İmar Komisyonu olarak son derece titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Ataç, şunları söyledi:
“Bilindiği gibi Afşin’e bağlı Koçovası Köyümüzde yetiştirilen sarımsak çok meşhur ve kendisine özel rayihası ile büyük ilgi görmektedir. Sadece Koçovası Köyümüzde yıllık 600-700 ton sarımsak üretilmektedir. Afşinli bir müteşebbisimiz, bu sarımsağı toz haline getirip, piyasaya sunmak için girişimlerde bulundu. 400 bin TL’lik tesis için bakanlık 200 bin TL hibe desteği sağlıyor. Hibe desteğinden dolayı yatırımcının 45 gün içerisinde yatırıma başlaması gerekiyor. Yatırımcı, İl Genel Meclisi’ne başvurdu. Meclis ise bu konuyu Bayındırlık ve İmar Komisyonumuza havale etti. Bizde, memleketimize yapılacak olan yatırımların önünü açabilmek için aynı hafta içerisinde komisyon olarak çalışmalarımızı yapıp, gerekli izin ve raporları hazırladık ve Meclisten geçti. Bizler, Bayındırlık ve İmar Komisyonu olarak, bölgemize yapılacak olan yatırımların önünü açabilmek, müteşebbisleri cesaretlendirebilmek amacıyla yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bundan sonrası içinde hem Afşin, hem Elbistan ve diğer ilçelerimizde yapılacak olan yatırımlar bizler için çok değerlidir.”
Koçovası’nda kurulacak olan toz sarımsak ve toz soğan fabrikasının Afşin için çok önemli olduğunu da dile getiren Ataç, “Bu yatırım hakkında sayın Valimize bilgi verdim. Sayın Valimiz çok memnun olduğunu ifade etti. Bu fabrikada, bölgemizde yetişen meşhur sarımsak ve soğan toz haline getirilerek, paketlenecek ve Türkiye’ye arz edilecek. Nasıl ki kırmızıbiber toz haline getirilip torbaya veya kutuya giriyorsa, sarımsak ta aynı şekilde, tüm özelliklerini koruyarak toz halinde işlenecek. Bu sayede hem bölgemizdeki sarımsak üreticiliği gelişecek, hem Afşin’imizin meşhur sarımsağını Türkiye tanıyacak, hem de ilçemizin tanıtımına katkı sağlanmış olacak. Başta yatırımcı arkadaşımız olmak üzere, bu çalışmalara katkı sağlayan Bayındırlık ve İmar Komisyonumuza, İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşlarıma ve destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner490

banner457

banner372

banner492

banner432

banner464

banner373