Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında ilçe genelinde vatandaşları uyarıyor.

İlçe genelinde koronavirüs tedbirleri kapsamında mücadele veren polis ekipleri, özellikle 65 yaş üstü vatandaşları sokağa çıkmama konusunda uyararak, vatandaşları da alınacak önlemler konusunda birebir ve ekip araçlarının megafonları vasıtasıyla sıklıkla uyarmaya devam ediyor.  

Polis araçlarından evinizde kalın uyarısı!

Zorunlu kalmadıkça hiçbir vatandaşın dışarı çıkmaması gerektiğini belirten yetkililer, “Ülkemiz genelinde olduğu gibi Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğümüz bir taraftan kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik görevlerini fedakârca yerine getirirken, diğer taraftan koronavirüsle mücadelede de kendilerine tanınan sosyal yardım görevlerini etkin şekilde yerine getirmekte. Ekiplerimiz, sadece 65 yaş ve üstü yaşlardaki vatandaşları değil, zorunlu kalmadıkça hiçbir vatandaşımızın evlerinden çıkmamaları konusunda polis araçlarının megafonlarından uyarıyor. Vatandaşlarımıza, salgın hastalık nedeniyle evlerinde kalması, sağlık için hayati derecede önemli olduğunu belirterek zorunlu olmadıkça sokağa çıkılmaması gerektiğini belirtiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Koronavirüsle mücadelede sosyal mesafeyi artırmanın önemine değinen polis ekipleri, “Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu banka önleri, park ve bahçeler başta olmak üzere sokak sokak, cadde cadde gezerek vatandaşları tedbirlere uymaya davet ediyoruz ve uyarı broşürleri dağıtarak alınan önlemler konusundaki duyarlılığının artırılmasına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlerde en az 1,5 metre mesafe bırakılması konusunda uyarılar yapıyoruz.” açıklamasında bulundular.

Trafik denetimlerinde sürücülere ateş ölçümü yapıldığını belirten polis ekipleri, “Vatandaşlarımız bu uygulamanın ilçedeki diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte topyekûn mücadelenin bir parçası olduğunu dile getirerek memnuniyetlerini belirtiyor. Korona virüsüne karşı 24 saat esasına göre tüm ekiplerimiz vatandaşlarımızın 155 polis ihbar hattına gelen taleplerini titizlikle takip ediyoruz. Afşin halkının bu süreçte gösterdiği duyarlılık ve desteğin bu sorunla daha etkin mücadele için hayati derecede önemli olduğunu belirtmek istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi