Afşin’de marketlerden kar maskesiyle hırsızlık yapan 4 kişi polis ekipleri tarafından yakalandı.

Efsus Turan Mahallesindeki bir makete soygun amaçlı girmeye çalışan şahıslar suç aletleriyle devriye atan polis ekibine yakalandı.  Hırsızlık zanlılarının evlerinde yapılan aramada 1 adet kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek eli çok sayıda mermi ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, olay Efsus Turan Mahallesi Atlaskent Caddesi üzerindeki bir markette meydana geldi. Marketin kapısını suç aletleri ile zorlayan kar maskeli 4 kişi devriye atan polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Hırsızlık suçlarından suç kaydı olan şüpheliler İlker D.(20), Ercan Ş.(22), Sinan P. (21) ve Mücahit Ç. (20), polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

- Şüpheli şahıslar suçunu itiraf etti

Operasyonu genişleten Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede daha önce gerçekleştirilen başka bir hırsızlık olayını da aydınlattı.

Daha önceki hırsızlık olayını gerçekleştiği bilgisine ulaşılan Gökhan Ş.(30) de yakalandı.

Hırsızlık zanlılarının Elbistan’daki adreslerinde yapılan eş zamanlı operasyonda Gökhan Ş.’nin evinde 1 adet kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 17 kalaşnikof mermisi ve 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi. Şahıslarla bağlantılı bir adreste de 182 paket çalıntı sigara ele geçirdi.

Şüphelilerden Ercan Ş.'nin kesinleşmiş hapis cezası da olduğu ortaya çıktı.

Zanlılar İlçe Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinin ardından Afşin Adliyesine sevk edildi.

Editör: Haber Merkezi