Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde satmaya çalışan kadını suçüstü yakaladı.

Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Afşin ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yaptığını belirlediği S.K. (21) isimli bayan şahsı takibe aldı. S.K.’nın uyuşturucu maddeyi Afşin ilçesinde satmaya çalıştığını belirleyen ekipler S.K.’yı, bir şahsa uyuşturucu madde satarken suçüstü yakaladı.

S.K.’nın satmaya çalıştığı uyuşturucu maddeyi ele geçiren polis ekipleri, üst aramasında iç çamaşırı içine gizlediği bir miktar daha uyuşturucu madde ele geçirdi. Olayı derinleştiren polis ekipleri S.K.’nın ikametinde yaptıkları aramada bir miktar daha uyuşturucu madde buldu.

Uyuşturucu madde ticaretinden ve kullanmak için uyuşturucu madde kabul etmek, satın almak suçundan işlem yapılarak adli mercilere sevk edilen şahıslardan S.K. tutuklanarak Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilirken, diğer şahıs ise adliyedeki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Gençlerimizi zehirlemeye yönelik bu tür faaliyetlerle sonuna kadar mücadele edeceklerini ve bir tek satıcı kalmayana kadar mücadelelerinin devam edeceğini belirten emniyet yetkilileri, bu mücadelede ailelerin de yardım ve desteğinin önemli olduğunun altını çizdi.

Uyuşturucu maddeyle mücadelede önce ebeveynlerin bilinçli olması gerektiğini belirten yetkililer, ailelerin çocuklarıyla yakından ilgilenerek şüphelendikleri durumlarda kendileriyle irtibata geçmeleri gerektiğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi