Afşin Orman İşletme Şefliği, "Gelir Getirici Orman Projesi” kapsamında Afşin'de ağaçlandırma çalışması başlatacak.

Afşin Orman İşletme Şefi Ahmet Öz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan "Gelir Getirici Orman Projesi” çerçevesinde ilçe genelinde gelir getirici ağaçlandırma çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Afşin’de orman çalışmalarının yanı sıra, proje kapsamında vatandaşlara gelir getirici ceviz ve badem ağaçlandırma desteğinde de bulunmak için çalışmalar yaptıklarına değinen Afşin Orman İşletme Şefi Ahmet Öz, “Afşin Kaymakamımız Ali Edip Budan tarafından her ay düzenli olarak yapılan muhtarlar ve kamu amirlerinin katıldığı toplantıda talep olması halinde gelir getirici ağaçlandırma çalışması yapabileceğimizi belirttik. Toplantının ardından mahalle muhtarlarımız Afşin Orman İşletme Şefliğine gelerek talepte bulundular.  Orman ve Su İşleri Bakanlığımız özellikle gelir getirici ceviz ve badem gibi ağaçlandırma desteğinde bulunuyor. Orman İşletme Şefliği olarak mülkiyeti orman olduğu takdirde ceviz veya bademe uygun alanlara ağaçlandırma yapabiliriz. Mülkiyeti mera olan yerlerde gelir getirici türlerin ağaçlandırmasını yapamıyoruz.  Çukurpınar Mahallemizde, Gelir Getirici Orman Projesini başlatmak için çalışma başlattık” dedi.

Gelir getirici türlerin ağaçlandırma projesiyle vatandaşlara ek gelir sağlamak ve yeşil alan çalışmalarını daha da çoğaltmak istediklerini söyleyen Öz, “ Proje kapsamında yapılacak ağaçlandırma çalışmalarını masrafları tamamen devletimiz tarafından karşılanıyor. Vatandaşlarımıza sertifika vererek her haneye ağaç tahsis ediyoruz ve ağaçta yetişen ürünler vatandaşımıza ait oluyor. Vatandaşlarımızdan tek istediğimiz tahsis ettiğimiz ağaçları koruyup kollamalarıdır. Bu çalışma Türkiye'nin birçok yerinde uygulanıyor ve ilçemizde halkımızın desteğiyle ağaçlandırma çalışması yapmak istiyoruz. Bizim tek amacımız on yıl sonra ya da yirmi yıl sonra Afşin'i tamamen yeşillenmiş şekilde görmek istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Eski yeşil Afşin’i tekrar oluşturmak için çalışmalarını devam ettireceklerini kaydeden Öz, şunları söyledi:

“Bir ağacı toprakla buluştururken kısa vadede düşünmeyelim. Her dikilen fidan, çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakacağımız bir miras ve Afşin yeniden yeşillendirme,  ormanlaştırma çalışmasıdır. Orman İşletme Şefliği olarak bizler fidanlarımızı dikiyoruz. Fakat ağaçlarımız vatandaşlarımız tarafından da korunmalıdır. Atlas tepesinde, Arıtaş’ta Eshab-ı Kehf’te ve birçok yerde ağaçlandırma çalışması yaptık. Bu ağaçlarımız yeni yeni boy vermeye başlıyor. Ağaçlar büyüdükçe yeşil alanlarımız   da kendini gösterecek."

Editör: Haber Merkezi