Afşin’de uzun yıllar Afşin halkına ve ilçe dışından gelenlere hizmet veren Afşin Öğretmen Evi, zarar ettiği gerekçesiyle kapatılması gündeme geldi.2013 yılının ilk 6 ayında zarar eden Afşin Öğretmen Evi, 2014 yılında da zarar etmesi durumunda kapısına kilit vurulacağı öğrenildi.
Milli Eğitim Bakanlığı 2013 yılında bir genelge yayımladı. Bu genelgeye göre öğretmenevleri ve akşam sanat okulları için tek tek valiliklerce her yıl Şubat ayı sonuna kadar değerlendirme çalışma yapılacak. Yıllık ortalama yüzde 20 doluluk oranının altında kalan ve makul bir gerekçe olmaksızın son iki yıl üst üste zarar eden kurumlar belirlenecek. Bu kurumlara ilişkin Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kapatma teklifi ile ilgili valilik tarafından hazırlanacak rapor MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü sunulacak. Genel müdürlük yapacağı değerlendirme sonucu kapatılması uygun bulunan kurumları kapatacak.
2013 yılının ilk 6 ayında zarar eden Afşin Öğretmen Evi, 2014 yılında da zarar etmesi durumunda kurumun kapısına kilit vurulacak.
-Öğretmen evi vergi rekortmeni olmuştu
Afşin Öğretmen Evi, 2012 yılında yapmış olduğu çalışmalar neticesinde 2012 yılı vergilendirme döneminde kurumlar vergisi rekortmenleri arasına girmişti. Kurumlar vergisi rekortmeni ilçe 3.sü olan Afşin Öğretmen Evi, 2013 yılının ilk 6 ayında zarar ettiği öğrenildi. 2012 yılında kar eden bir kurumun 2013 yılında nasıl zarar ettiği de merak konusu oldu.
 
 
Editör: Haber Merkezi