Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Afşin Meslek Yüksekokulu ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü işbirliğinde engellilere yönelik, ‘hayata her pencereden bakabilmek’ farkındalık konulu program düzenlendi.

Afşin Meslek Yüksekokulu Hayati Vasfi Taşyürek Konferans Salonunda gerçekleştirilen program, Afşin Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Emine Altınsoy'un konuşmasıyla başladı.

Afşin MYO Öğretim Görevlisi Emine Altınsoy konuşmasında şunları söyledi;

" Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü ile meslek yüksek okulumuz olarak ilçemizde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında başlatılan farkındalık programına bizlerde katkıda bulunmak istedik. ‘Hayata Her Pencereden Bakabilmek’ konulu farkındalık programımıza Kahramanmaraş'tan bütün engelleri aşıp gelen engelli arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.  Bugün burada hayatımızda hiç bakmadığımız bir pencereden bakıp neleri kaçırdığımızı, hayatımızda olanların olmayanların gerçekte neler olduğunu bir kez daha düşüneceğiz.”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam ise, engelli bireylerin, en büyük engelinin sevgisizlik olduğuna değindi.

Devletin her alanda engellilere yönelik faaliyetleri olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Akşam, konuşmasına şöyle devam etti:

“Afşin’de, en anlamlı, en duygulu bir programla karşılaştım. Çünkü engellilerin en büyük engeli sevgisizliktir. Burada sevgiyle siz kucak dolu yüreklerinizi açmışsınız. Devletimiz her alanda çok şükür birçok faaliyetler yapıyor. Biz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak birçok sosyal yardımlar, kurslar eğitimler vs. düzenliyoruz ama en önemli en ihtiyacı olan onların sevgiye, ilgiye ihtiyacı olması. Siz bu noktada bu farkındalığı yarattınız, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğüolarak bizleride burada misafir ettiniz”

Konuşmaların ardından, Afşin Meslek Yüksekokulu öğrencileri şiir ve türküler seslendirdi. Ardından görme engelli olan konuklar, sahne aldı.

Program, engellilere yönelik yaptığı hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam’a bir plaket takdim edilmesi ile sona erdi.















Editör: Haber Merkezi