Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde 1-7 Ekim 2016 tarihleri arasında kutlanılan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

2016 yılı  Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın temasının “Cami ve Kitap” olarak belirlendiğini söylen İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, "Diyanet İşleri Başkanlığı, 1-7 Ekim tarihleri arasını içeren ekim ayının ilk haftasını 1986 yılında  “Camiler Haftası” olarak ilan etmiş, o zamandan itibaren bu haftayı “Camiler Haftası” olarak kutlamıştır. 2003 Yılından bu yana ise bu haftaya Din görevlilerini de ilave ederek  “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlamaktadır. Hafta münasebetiyle her yıl farklı bir temayı ön plana çıkaran Diyanet İşleri Başkanlığı “Cami ve Kitap” olarak belirlenmiştir." dedi.

Camilerin daima ayakta tutulması gerektiğini ifade eden Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

" Camiler, bütün Müslümanların bir araya geldiği, aynı safta dizildiği ve Allah'ın huzurunda kulluk bilincinin tazelendiği mekanlardır. Milletimiz asırlardır camilere gereken önemi vermişlerdir. Camilerimiz aynı zamanda birer eğitim merkezidir, halk üniversitesidir. Camilerimizin kitap ile iç içe olması lazım. “Cami ve Kitap” konusuna ağırlık verilmesi, cami ve insanımızın kitaplar ile buluşturulmasının önemi üzerinde durularak hafta vesilesiyle her bir camimize mütevazı de olsa bir kitaplık/kütüphane kazandırmalıyız. Bu bakımdan kitap ile camilerimizi yan yana koymak önemlidir. Şimdiye kadar camilerimizin yapılması, tadilatı ve ayakta durması fedakar insanlarımızın sayesinde oldu. Camilerimize katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Camiler bizlerin kalbidir. Bu vesileyle bütün milletimizin ve topluma yön ve yol gösteren, yaşantısıyla örnek olan bütün din görevlisi  kardeşlerimin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyorum."

 

 

Editör: Haber Merkezi