Afşin Müftü Vekili Göksun Müftüsü Şükrü Safa, bin aydan daha hayırlı kabul edilen Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Kandil geceleri, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel gece olduğunu söyleyen Afşin Müftü Vekili Müftü Şükrü Safa, tüm İslamâleminin Kadir Gecesini tebrik etti.

Safa mesajında şu ifadelere yer verdi; “İslam dininde Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, "sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak kabul edilirken, Kur'an-ı Kerim'de adı geçen tek gece olarak yer alıyor.Kur'an-ı Kerim'de Kadir suresinde bu gece şöyle anlatılıyor:"Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir."Kandil geceleri, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel gecelerdir. Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde bin yıldan daha hayırlı olan ve içinde birçok ilahi feyz ve bereketi barındıran mübarek Kadir Gecesine erişmenin sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.Bu duygu ve düşüncelerle; aziz milletimizin ve tüm İslam dünyasının Kadir Gecesi’ni en kalbi duygularımla tebrik ediyor, Yüce Mevla’dan barış ve huzur içinde hepimizi Ramazan Bayramı’na da eriştirmesini diliyor, selam ve muhabbetlerimi sunuyorum"

Camilerde Etkinlikler Düzenlenecek

Kadir Gecesi dolayısıyla camiiler de çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirten Afşin Ulu Camii İmam Hatibi Yusuf Donar, “Bin aydan daha hayırlı olan bu gecede Afşin Ulu Camii de teravih namazı sonrası, tesbih namazıyla başlanacak olan etkinlik saat 24.00’a kadar devam edecek. Bu gecede hatmi şeriflerimiz, mevlid-i şeriflerimiz ve sohbetlerimizle beraber İnşallah bu geceyi en güzel şekilde idrak edeceğiz. Tüm Afşinli kardeşlerimizin mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyor, Allah’tan bizleri bayrama ulaştırmasını temenni ediyorum. ”açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi