Milli Eğitim Bakanlığı, Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin Yer Değiştirme ve Atanmaları Hakkında Yönetmelik resmi gazetede yayımlandı. Bu kararnameyle Afşin Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdulvahap Hinç ve Feyyaz Solak, rotasyona tabi tutulacak.
 
Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin Yer Değiştirme ve Atanmaları Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, taşra teşkilatı yönecilerinin hizmette etkililiğini ve verimliliklerini artırmayı amaçlıyor. Yönetmelik, taşra teşkilatında il milli eğitim müdür yardımcısı, ilçe millieğitim müdürü ile il ve ilçe Milli Eğitim Yöneticiler, bulundukları hizmet bölgesindeki yerler için aynı ilde olmamak koşuluyla 20, bulundukları hizmet bölgesi dışındaki alt hizmet bölgelerinde veya bir üst hizmet bölgesindeki yerler için de 20 olmak üzere toplam 40tercih yapabilecek.
Tercihlerine göre ataması yapılamayan veya tercihte bulunmayan yöneticilerin atamaları elektronik ortamda bakanlıkça gerçekleştirilecek kura sonucuna göre sırasıyla alt bölgelere re'sen yapılacak.
Atamaya esas puanın hesabında bir aydan az hizmet süreleri dikkate alınmayacak.
Sağlık ve eş durumuna ilişkin mazeretler belgelendirilmesi halinde yöneticilerin yer değiştirmeleri yapılabilecek.
Yöneticiler, kendisinin veya eşinin nüfusa kayıtlı oldukları il ve bu ile bağlı ilçelere; nüfusa kayıtlı olmamakla birlikte, kendisinin veya eşinin en az on beş yıl süre ile devamlı olarak ikamet ettiği veya hizmetini olumsuz yönde etkileyebilecek maddi ilişkisinin bulunduğu il ve bu ile bağlı ilçelere atanamayacaklar.
Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte görevli olduğu hizmet bölgesinde bölge hizmeti süresini tamamlayanların yer değişiklikleri yönetmelik hükümlerine göre yapılacak.
Afşin Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapan Feyyaz Solak ve Abdulvahap Hinç, bu genelgeyle rotasyona tabi tutulacak.
 
Editör: Haber Merkezi