Afşin Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri, “Buhar ve Akışkan Sıvı Taşıyıcı Borulara Uygulanan Kaynak Teknikleri” konulu proje çalışması için Avusturya’ya gidecekler.
“Buhar ve Akışkan Sıvı Taşıyıcı Borulara Uygulanan Kaynak Teknikleri” konulu proje çalışması için Avusturya’ya gidecek öğrenciler Afşin Kaymakamı Faik Arıcan’ı makamında ziyaret etti.
Afşin Mesleki Eğitim Merkezi, Leonardo Da Vinci Mesleki Eğitim Programı kapsamında hazırladığı “Buhar ve Akışkan Sıvı Taşıyıcı Borulara Uygulanan Kaynak Teknikleri” konulu proje Ulusal Ajans tarafından desteklemeye değer bulunmuştu.
Afşin Mesleki Eğitim Merkezinin hazırladığı “Buhar ve akışkan sıvı taşıyıcı borulara uygulanan kaynak teknikleri” projesi ulusal ajans tarafından kabul edilmesiyle birlikte Kahramanmaraş bölgesinde hazırlanan projeler arasında desteklenmeye değer bulunan tek proje olmuştu.
Afşin Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan proje Ulusal Ajans tarafında kabul edilerek, 10 kişi Danimarka, 10 kişi Hollanda ve 10 kişi Avusturya olmak üzere toplam 30 kişi 2 hafta süre için yurtdışına giderek buhar ve akışkan sıvı taşıyıcı borulara uygulanan kaynak tekniklerini öğrenecek.
Proje hakkında bilgi veren yetkililer, “İlçemizde; Türkiye’nin en büyük ve ülkemiz enerji ihtiyacının %25’ni karşılayan Afşin A ve B Termik Santrali bulunmaktadır. Önümüzdeki yıllarda, C,D ve E Termik Santralleri de ilçemiz sınırları içerisine kurulacaktır. Santraller; bölgemizdeki genç işsizlerin istihdamı için bir umut ışığı olmaktadır. Bölgemizin asıl geçim kaynağı tarımdır. Santrallerin tarım arazileri üzerine kurulacak olması ve mevcut santrallerin tarımsal arazilere verdiği zararlarda göz önüne alındığında halkın bölgede kalkınma ve yaşam ümidini kıracaktır. Önümüzdeki yıllarda büyük kentlere göç oranında artışı da beraberinde getirecektir. Termik santrallerinin bölge halkı üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerini çok iyi bilmekteyiz. Afşin Mesleki Eğitim Merkezi kurulduğu 2000 yılından itibaren, santrallerin ara elaman ihtiyacını karşılamak üzere kaynakçılık ve meslek edindirme kursları vererek yüzlerce gencimizi iş hayatına kazandırmıştır. Buhar ve akışkan sıvı taşıyıcı borulara uygulanan kaynak tekniklerinin Avrupa boyutunun öğrenilmesi; santrallerde yeni iş başlanmış gençlerde verimi artırması, işe başlayacak potansiyel işsiz gençlerin ise; sanayinin istediği eğitilmiş kalifiye ara eleman konumuna getirilmesi hedeflenmektedir” dediler.