Afşin Kaymakamlığı, yazılı bir açıklama yaparak boğulma vakalarının önüne geçilebilmesi için, girilmesi uygun olmayan yasaklı ve kontrolsüz bölgelerde suya girmeyi yasakladı.

Kaymakamlık,  vatandaşlara baraj, gölet, taşkın koruma ve sulama kanallarına serinlemek maksadıyla girenlerin boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını belirterek uyarılarda bulunuldu.

Açıklamada, "Her yıl havaların ısınmaya başlamasıyla beraber bölgemizde bulunan sulama kanalları, baraj, gölet vb. sularda çok sayıda vatandaşımız hayatım kaybetmektedir. Kamu güvenliği, kamu düzeni, genel sağlık ve bölge halkının can ve mal emniyeti açısından boğulma vakalarının önüne geçilebilmesi için vatandaşlarımızın, denize girilmesi uygun olmayan yasaklı ve kontrolsüz bölgelerde denize girmemeleri önem arz etmektedir. İlçe sınırları içerisinden geçen sulama kanalları, baraj gölü, sulama, yangın ve hayvan içme suyu göletleri vb. her türlü suni göletler ile yüzmenin tehlikeli olduğunun belirtildiği her türlü doğal sulara girilmemesi gerekiyor.

Yaz döneminin başlamasıyla birlikte vatandaşların yaşanabilecek boğulma olaylarını önlemek maksadıyla çeşitli tedbirler alınması için, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Yerel Yönetimlerce; özellikle çocukların serinlemek amacıyla söz konusu sulara girmelerinin önlenmesi amacıyla kamuoyunu bilgilendirici çalışmalar yapılmasına,

İdari yaptırım cezalarının Kolluk Kuvvetleri, Belediye Zabıta Kuvvetleri ve DSİ Bölge Müdürlüğü görevlileri tarafından uygulanmasına karar verilmiştir.

Bu karara uymayanlar hakkında eylemleri ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 66. maddesi uyarınca alınmış ve kanunların vermiş olduğu yetkiye istinaden ittihaz edilen ve yukarıda belirlenen kararın uygulanmasına ve yerine getirilmesine aykırı davrananlar, tatbik ve icrasına muhalefet edenler, zorluk çıkaranlar veya uymayanlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun Emre Aykırı Davranışlar başlığı altındaki 32. maddesi gereği kararda belirtilen görevlilerce idari işlem uygulanacaktır." ifadelerine yer verildi.

 

Editör: Haber Merkezi