Afşin Kaymakamı Faik Arıcan:"Yardımlar, adil, adaletli ve eşit dağıtılıyor"

Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin, ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlara eşit bir şekilde yaklaştığını söyleyerek, vakıftan yapılan bu yardımların birer maaş olmadığını sadece yardım olduğunu söyledi

Afşin Kaymakamı Faik Arıcan:"Yardımlar, adil, adaletli ve eşit dağıtılıyor"

Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin, ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlara eşit bir şekilde yaklaştığını söyleyerek, vakıftan yapılan bu yardımların birer maaş olmadığını sadece yardım olduğunu söyledi

23 Mart 2010 Salı 09:57
1226 Okunma
Afşin Kaymakamı Faik Arıcan:
Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin, ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlara eşit bir şekilde yaklaştığını söyleyerek, vakıftan yapılan bu yardımların birer maaş olmadığını sadece yardım olduğunu söyledi.
Afşin Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde yeni bir yapılandırmaya geçildi. İhtiyaç sahibi vatandaşların daha iyi hizmet alabilmeleri ve eşit bir şekilde yardımların dağıtılabilmesi için A,B ve C olmak üzere 3 guruba ayrıldı.
 
Hiç kimsenin referansı olmadan gruplandırmanın yapıldığını belirten Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, “Yaklaşık bir seneden beri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızda, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza daha iyi hizmet edebilmek, mağdur ve fakir olan vatandaşımızın yardımına hızlı bir şekilde koşabilmek amacıyla bir sistem uygulamaya başladık. Buna göre elimizde olan tüm vakıf dosyaları yeniden ve yerinde incelendi. Şuanda ilçemizde toplamda 5 binin üzerinde dosyamız var. Vakıf dosyalarımızı ihtiyacına göre, incelemeye giden bilir kişi tarafından verilen rapora göre gruplandırma yaptık.Bu incelemelere vakıfın tüm mütevelli üyeleri katılıyor. Her grupta o yerin mahalle muhtarı, vakıftan da iki mütevelli heyet üyesi ve vakıf görevlisi yer alıyor” dedi.
 
“-Yarımlar adil, adaletli ve eşit dağıtılıyor”
 
Devletten gelen yarımlar adil bir şekilde dağıtıldığının altını çizen Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, “Dosya incelemelerinde daire amirlerimizde yer alıyor. Böylece hiç kimsenin sözü ve referansına itibar etmeden yerinde inceleyerek, vatandaşımızın ekonomik durumu daha iyi bir şekilde incelenebiliyor. Daha önceki senelere göre daha düzenli ve iyi bir düzen oluşturuldu. Bu uygulamayı da devam ettireceğiz. Buradaki tek amacımız hükümetimizin göndermiş olduğu payı, adil, adaletli ve objektif bir şekilde fakir ve mağdur olan vatandaşlarımıza aktarmaktır. Şimdi A, B ve C grupları olmak üzere 3 grup yaptık. A grubu dediğimiz bizim en mağdur olan vatandaşlarımızın dosyasına verdiğimiz grup. B grubu, A grubundan bir nebze daha iyi olan vatandaşlarımız C ise ekonomisi A ile B gruplarından daha iyi olan vatandaşlarımız. İşte Vakıf Genel Müdürlüğünden gelen yardımları bu sistemlere göre dağıtıyoruz. Birde sağlık yardımlarında bu gruplamayı çokta dikkate almıyoruz. Çünkü sağlıkta hizmetin hemen gelmesi ve verilmesi gereken bir konu. Kişi ister A grubunda olsun ister B ve C grubunda olsun hiç önemli değil. Bunun dışından 2022 (Devletten maaş alan) kapsamında olan vatandaşlarımıza ise herhangi bir yardım yapmamız söz konusu değildir. Çünkü bunlar devletimizden zaten maaş alıyorlar” açıklamasında bulundu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner457

banner372

banner432

banner464

banner373