Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, ilçedeki kurum müdürleri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Afşin Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Ahmet Can Pınar, ilçedeki tespit ettiği sorunları mahalle muhtarlar ve kamu kurumları ile işbirliği içerisinde çözeceklerini belirterek, kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli sunulması konusunda gayret sarf edeceklerini dile getirdi.

Afşin'de kısa bir süre önce göreve başladığını belirten Kaymakam Pınar, "Bildiğiniz üzere kaymakamlık olarak bu tür organizasyonları belirli periyotlarda yapmaktayız. Olağanüstü bir durum olmadığı müddetçe içinde bulunduğumuz yılın son koordinasyon toplantısında bir araya geldik. Malumunuz pek çoğunuzla tanıştık ancak tanımayanlarda vardır. İlçemize yeni atandım. Afşin Kaymakamıyım ismim Ahmet Can Pınar.  Afşin’de ikinci haftam. Önümüzdeki hafta şehir dışında görev durumumuz olduğu için toplantıyı biraz aceleye getirmek durumunda kaldık. O yüzden bir gün önceden haber edebildik. Burada yemek yiyerek daha samimi bir ortam oluşturmak istemiştim. Yemeğin ardından bir takım konularımız var onları konuşacağız. Sizlerin de sorusunu alacağım. Karşılıklı istişare edelim. Toplantımız hayırlara vesile olsun. " dedi.

İlçenin sorunlarının çözümü için birlikteliğin sağlanması gerektiğini ifade eden Pınar, " Yaklaşık iki haftadır vatandaşlarımızın ziyaretlerini kabul ediyorum, oda başkanlarımız, kamu ve kurum amirlerimiz vs. her kesimden vatandaşımızla sohbet ederek tanışmaya çalıştık. Bu sohbet çerçevesinde en fazla duyduğum şikâyet ise düğünlerde, törenler maalesef havaya ateş edilmesi oldu. Bizler kamu görevlisiyiz ve kamu adına bir takım sorumluluklarımız var. Bunun ne kadar bilincinde olursak malum sorunların çözümüne de o kadar katkıda bulunmuş oluruz. Siz değerli muhtarlarımızla birlikte olursak sizden gelen doğru donatılarla bizler de doğru kararlar vermiş oluruz.  Özellikle muhtarlarımızın Türk bürokrasisinde ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Cumhurbaşkanımız muhtarlarımıza gerekli ilgiyi veriyor ve zaman zaman muhtarlarımız Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ağırlanıyor. Bizde Sayın Cumhurbaşkanımızın doğrultusunda bu tür toplantıları icra ediyoruz. Bir ülkedeki cumhurbaşkanı, başbakan ne ise ildeki vali ne ise, ilçedeki kaymakam ne ise bir muhtarda tamamen aynı özelliklere ve aynı yetkiye sahiptir. Bu demektir ki çok da ağır bir yükünüz var, çok önemli sorumluluğunuz var. Bunun bilincinde olarak bu görevi yapmaktasınız. Bir mahallede ne olupbittiyse benim muhatabım muhtardır. En doğru bilgiyi ben muhtardan alırım ve halk sizi bu yüzden seçmiş durumda." açıklamasında bulundu.

Afşin'de düğün ve asker uğurlama merasimlerinde gerçekleşen havaya ateş açılması olayı ile alakalı ciddi şikâyetler aldığını dile getiren Pınar, bu sorunun üzerine kararlılıkla gideceklerini belirterek şunları söyledi:

"Her düğünü veya her mahalleye bir jandarma karakolu, bir polis karakolu ya da bir polis noktası, jandarma noktası kuramayız. Daha önceki görev yerinde havaya ateş edilmesi durumunda iki tane vatandaşımız kaybettik. Hemen hemen haftalık, aylık haberlerde muhakkak görüyoruz havaya ateş açılması sonucu ölenler ve ağır yaralanan insanlar oluyor. Bunu tabi ben dile getirmeden muhtarlarımız ziyaret esnasında bizim ilçemizde böyle bir sorun var denildi. Bunu ben kendime hedef olarak koydum burada görev yaptığım süre zarfında bu sorunla mücadele edeceğim dedim. Bu konuda siz değerli muhtarlarımızdan destek istiyorum."

Afşin Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara 4 bin ton kömür dağıtımın tamamlandığını ifade eden Kaymakam Pınar, " kömür ihtiyacı olup gözden kaçmış vatandaşlarımızı tespit yeni bir değerlendirme yapacağız. Bu vatandaşlarımıza bir şekilde kömür temin etmeye gayret edeceğiz. Bir diğer konu bu yıl gıda paketi dağıtmayı düşünmüyoruz. Son yaptığımız mütevelli heyeti toplantısında bir karar aldık. Bundan sonra gıda paketi değil de gıda paketinin fiyatını neyse o belirli miktar parayı vatandaşımızın hesabına yatıracağız." diye konuştu.

Pınar son olarak şunları söyledi; “Bir diğer konu okul servislerimizde yaşanan problemler. Vatandaşlarımızdan birkaç defa bu konu hakkında şikâyet dilekçesi geldi. Emniyete, jandarmaya ve ilçe mili eğitim müdürlüğümüze konu hakkında bilgiler verdik ve yönlendirdik. Konu hakkında takibimiz ve araştırmalarımız sürüyor. İlçemizde tüm çocuklar hepimizin çocuğu bizler bir nevi anne babayız. Hepimizin evladı var. Bu çocuklarımıza sahip çıkmak durumundayız. Bana gelen şikâyetlerden birisi 3 tane servis gitmesi gerekirken 2 tane servisle ilgili firma işi çözüyormuş. Çok ciddi bir güvenlik zafiyeti ve yapmadığı işin parasını gelip bizden talep ediyor.  Bu konuda sizden istirhamım mahallemizdeki okullarımızı ziyaret ederek, öğretmenlerimizi, okul müdürlerimizi ziyaret ederek sorunları sıkıntıları var mı yok mu, onların dertlerini dinleyerek bu tür gözlemlediğiniz olumsuz durumlar olduğunda da bizlere bildirmeniz. Afşin'de halen çok yeniyiz. Görev süremiz boyunca ilçemizi daha iyi tanıyıp kamu hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanması için gayret edeceğiz "

Toplantı, mahalle muhtarlarının, mahalleleri ile ilgili talep ve sorunlarını dile getirmesinin ardından sona erdi.

Toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Abbas Burak Binboğa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle mahalle muhtarları katıldı.

Editör: Haber Merkezi