İsrail'in Gazze'ye saldırması Afşin'de sivil toplum kuruluşlarınca kınandı, gıyabi cenaze namazı kılındı, dualar edildi.

Anadolu Gençlik Dergisi Afşin Şubesi, Memur Sen Afşin İlçe Temsilciliği, Diyanet-Sen Afşin Temsilciliği ile Din-Bir Sen Şubesi tarafından İsrail’in Gazze saldırısını protesto ettiler. Afşin Fatih Camii’nde Cuma Namazı ardından toplanan kalabalık önce gıyabi cenaze töreni ardından ise basın açıklaması yaptı.

Toplanan grup adına konuşma yapan Anadolu Gençlik Dergisi Temsilcisi Tahir Özden, İsrail’in küresel bir terör örgütü olduğunu belirterek, “İsrail İçinde masum insanlar olan seyir halindeki otomobillerin havaya uçurulması, meskenlerin buldozerlerle yıkılması, küçücük çocukların vurulması,  camiden çıkan insanlara kurşun sıkılması su ve kanalizasyon şebekelerinin bombalanması rızık peşindeki balıkçıların katledilmesi, esirlerin işkencelerden geçirilmesi cesetlerin tahrip edilmesi ve benzen birçok aşağılık davranış Siyonist İsrail'in rutine bağladığı küstahlıklardır.” dedi.

Özden, şunları kaydetti:

“Siyonist İsrail bütün bu küstahlıklar için gerekli cesareti başta Irak, Suriye ve Mısır olmak üzere İslam coğrafyasında Müslümanlar arasında yaşanılan çatışma ve gerilimden almaktadır. Irkçı emperyalizme faize dayalı küresel sömür sitemine insanların temel hak ve hukuklarının ihlallerine  yeryüzünün tahribatına ve ekinin bozulmasına karşı büyük bir mücadele içerisinde olması gereken Müslümanlar. Siyonist düşüncenin inceden inceye planlı bir şekilde İslam coğrafyasına ektiği ırkçılık ve mezhepçilik hastalığına yakalanmışlardır.Dün Anadolu'da Kuzey Afrika'da. Afganistan da Bosna-Hersek'te Irak’ta işgallere karşı direnen Müslümanlar bugün aynı topraklarda ırkçılık ve mezhepçilik hastalığı yüzünden birbirlerine düşmüşlerdir.  Dün Osmanlı Safevi ve Babür gibi üç muazzam devlete sahip olan İslam coğrafyası bugün isimleri haritalarına sığmayan bölük pörçük ve etkisiz altmışa yakın devletçik haline gelmiştir Bütün bu parçalanmışlığa ve bölünmüşlüğe rağmen Müslümanları ırkçı emellerine ulaşmada önünde engel gören Siyonizm daha fazlasını istemektedir. İsrail’in rutine bağladığı terör olaylarına karşı tepkisizlik Irak ve Suriye de yaşanılan parçalanma surecine karşı duyarsızlık başta Türkiye olmak üzere tüm İslam coğrafyasını adım adını dana büyük bir felakete doğru götürmektedir.Müslüman olsun ya da olmasın tüm insanlığın hakkın ustun tutulduğu ve adil bir düzene dayanan yeni bir dünyanın kurulmasına ihtiyacı vardır. Bunun yolu Şii-Sünni Türk-Kürt. Arap-Fars çatışmasından değil ırkçı emperyalizme, faize dayalı küresel sömürge sitemine insanların temel hak ve hukuklarının ihlallerine yeryüzünün tahribatına ve ekinin bozulmasına karşı topyekûn yapılacak bir mücadeleden geçmektedirŞunu herkes bilmeli ki Siyonizm tüm insanlığa yönetilmiş bir tehdittir Müslümanlar Siyonizm'in ve Siyonist İsrail m tuzaklarına düşmemelidir Hangi renkten ve ırktan olursa olsun bütün Müslümanlar kardeştir Hangi renk ve ırktan olursa olsun barış ortamında yaşayabilmek her insanın hakkıdır”

Editör: Haber Merkezi