Afşin İlçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Çalışır, aşıların zamanında ve uygun aralıklarla yapılmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, aşıyla korunabilen hastalıkların ve bunlara bağlı ölümlerin önlenmesi açısından en önemli toplum müdahalelerinin başında aşılamanın geldiğini söyledi.
Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü, yazılı açıklama yaparak su çiçeği ve hepatit A aşılarının, çocukluk çağı aşı takvimine eklendiğini bildirdi.
22-27 Nisan tarihlerini kapsayan Dünya Aşı Haftası dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, aşının, insanda hastalık yapma yeteneğinde olan virüs, bakteri gibi mikropların hastalık yapma karakterlerinden arındırılarak ya da bazı mikropların salgıladığı zehirlerin (toksinler) etkilerinin ortadan kaldırılarak, geliştirilen biyolojik maddeler olduğu hatırlatıldı.

Aşının, insanları hastalıklardan ve onun kötü sonuçlarından koruyabilmek için sağlam ve risk altındaki kişilere uygulandığı duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
“İlçemizde Dünya Aşı haftası etkinlikleri Toplum Sağlığı Merkezimiz tarafından düzenlenerek; aşılama konusunda duyarlılığımızın ve toplumun farkındalığının arttırılması, 5 yaş altı eksik aşılı ve aşısız çocuklarımızın aşılarının tamamlanması, aşı programına bakanlığımız tarafından yeni eklenen Hepatit-A ve Suçiçeği aşılarına ilçemiz halkının dikkatinin çekilmesi, bağışıklamada ülkemiz çapında gelinen başarılı düzeyin ilçemizde de devam ettirilmesi ve erişkin popülasyonumuzun da aşılanma talebinin artırılması istenmektedir. İlk dünya aşı haftamız ilçemizde sağlıklı nesillerin devamını getirmesini, halkımız adına temenni ediyorum.”
Editör: Haber Merkezi