Afşin Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslar her geçen gün artıyor.

1 Yıl içerisinde binden fazla kursiyere kurs imkânı sağladıklarını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Yasemin Güzel, talep olduğu sürece kursların her daim devam edeceğini kaydetti.

Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursların her geçen gün arttığına değinen Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Yasemin Güzel, Afşin’de şuan aktif olarak devam eden 50’den fazla kurs ile vatandaşlara hizmet ettiklerini belirtti.

Güzel, “En az 12 öğrenci olmak şartıyla açtığımız her kursta eğitimlerimiz sürmekte. Öz veriyle çalışan kursiyerlerimiz buradan mutlu bir şekilde ayrılıyor. Halk Eğitim Merkezlerinin amacı okul dışında farklı konularda bireysel gelişim imkânları sunmak.  Çok farklı konularda gerek okulu bırakmış gerekse okula devam eden ve okuldan mezun olmuş gençlerin veya yetişkinlerin gelişimlerine, meslek edinmelerine yönelik eğitim imkânları olan merkezlerde teknik eğitimlerin yanı sıra sosyal ve kültürel konularda eğitimler, vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Kursların hepsi ücretsiz olarak devam etmektedir. Vatandaşlarımız Kurslar hakkında detaylı bilgileri Afşin Halk Eğitimi Merkezi'mize gelerek bizlerden bilgi alabilirler. “dedi.

Ayrıca Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kurslarının da en kısa sürede Afşin’de açılacağını söyleyen Güzel, Kuaförlük Kursu, Osmanlı Türkçesi, Resim Kursu ve Ebru Kursu olarak eğitim vereceğine değindi.

Güzel, Afşin’de ilk defa açılacak olan Hasta ve Yaşlı Öz Bakıma Destek Eğitimi Kursunun da açılmasına hazırlık yaptıklarını belirtti.

Güzel, “Hâlihazırda devam eden birçok kursumuz var. Afşin’de ilk defa açılacak olan Hasta ve Yaşlı Öz Bakıma Destek Eğitimi kursumuz tam yol devam etmektedir. Bu kurslarımızla ilgili bilgi vermeden önce açtığımız kurslar veya açmayı planladığımız 50’den fazla kursumuz var. Aşağıda belirteceğim kursların bazılarını açtık tamamladık, bazılarını da önümüzdeki süreçte açmayı planlıyoruz. Bu kurslar şunlardır:

Okullar Hayat Olsun, Resim Kursu, Dekoratif Ahşap Süsleme, Hasta Kabul İşlemleri, Bilgisayar Kullanımı, Kadın Giysiler Dikimi, Dekoratif Ev Aksesuarları Hazırlama, Step-Aerobik, Wushu, Diksiyon, Osmanlı Türkçesi, Kur’an-ı Kerim, Emlak Danışmanlığı, Görsel Programlama, Grafik ve Animasyon, Ev Tekstili Ürünleri, Katı Yakıtlı Kalorifer Ateşçisi ve birçok kursumuz mevcut. “ifadelerini kullandı.

Güzel son olarak, “Kurslarımıza katılmak için kurumumuza şahsen müracaat edebilir veya e-yaygin.meb.gov.tr adresinden kayıt yaptırabilirler. Ön kayıt yaptırdıktan sonra cep telefonlarına kurs ile ilgili ücretsiz mesaj gelecektir. Kesin kayıttan sonra belirtilen tarih, yer ve saatte kursa başlayacaklardır. “dedi.

Editör: Haber Merkezi