Afşin Kaymakamlığı tarafından başlatılan "Proje Kenti Afşin" projesi meyvelerini vermeye  devam ediyor.  Proje Kenti Afşin projeleri kapsamında Afşin Halk Kütüphanesi tarafından hazırlanan "Bana Bir Masal Anlat" projesi uygulanmaya başlandı.

Afşin Kaymakamlığı ve İlçe Halk Kütüphanesi tarafından hazırlanan bana bir masal anlat projesinde öğrenciler kütüphanede kitap okumaya başladı.

İlçede kitap okuma alışkanlığının arttırılması için hazırlanan projeyle, 60 yaş ve üzeri yaşlılar, 4-7 yaş çocuklar ile görme engelli bireyler için kütüphane bünyesinde oluşturulan masal odasında öğrenciler, kitap okunacak. Ayrıca proje sayesinde, lise öğrencileri, kamu personelleri ve gönüllü vatandaşlarla hedef guruplara yönelik kitap okuma günleri düzenlenecek.



Konu hakkında açıklama yapan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Selahattin Acar, " İlçe kütüphanesi olarak, Afşin Kaymakamlığımızın başlatmış olduğu "Proje Kenti Afşin" projeleri kapsamında 'Bana Bir Masal Anlat' projesini hazırladık. Afşin Kaymakamlığımıza projemizi sunduk ve kabul gördü. Halk kütüphanemizde üç ay boyunca en çok kitap okuyan öğrencilerimiz veya sivil vatandaşlarımızdan üç kişiye Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından değişik ödüller verilecek. " dedi.

Proje sayesinde ilçede kitap okuma alışkanlığını sağlamayı hedeflediklerini belirten Kütüphane Müdürü Acar, " Bana bir masal anlat projesiyle ilçemizde bulunan 60 yaş ve üzeri, 4-7 yaş arası çocuklarımız ve görme engelli vatandaşlarımız için kitap okuma köşesi oluşturacağız. Bu sayede lise öğrencilerimiz ve sivil vatandaşlarımız buraya gelen görme engelli vatandaşlarımıza ve 4-7 yaş arasındaki çocuklarımıza kitap okumasını sağlayacağız. Projemiz 3 ay boyunca sürecek. Kitap okumak isteyen tüm vatandaşlarımızı kütüphanemize davet ediyorum." diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi