Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odası, “Sosyal Güvenlik Haftası” nedeniyle SGK çalışanlarıyla bir araya geldi.

 

Afşin Arif Usta Et Lokantası’nda düzenlenen akşam yemeğine, Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Kurt, Afşin Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Nevzat Akbaba, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, Afşin Şoförler Odası Başkanı Adnan Kabaağaç, SGK Afşin Merkez Müdürlüğü’nde çalışanları ile Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Üyeleri katıldı.

 

Yemekte konuşma yapan Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Kurt, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan terör olayını kınadı. Başkan Kurt, “Konuşmamın başında Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan olayı kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

 

Sosyal Güvenlik Kurumunun büyük bir kurum olduğunun dikkatini çeken Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Kurt, “ Sosyal Güvenlik Haftasının amacı; toplumda Sosyal Güvenlik Bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasıdır. Sanayi toplumuyla birlikte hayata geçen refah devleti uygulamalarından en önemlisi olan sosyal güvenlik hakkı günümüzde en temel insan hakkı olma yanında Anayasal bir haktır. 2006 yılı Mayıs ayında 3 farklı Sosyal güvenlik kurumu olan SSK. BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı’nı tek çatı altında toplayan 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile 72 milyon vatandaşımıza Sosyal güvenlik hizmetini Sosyal Güvenlik Kurumu sunmaya başlamıştır. Toplumun neredeyse tamamını ilgilendiren sosyal güvenlik sistemine ve Sosyal Güvenlik Kurumu yeni ve modern yapısıyla ülkemizin göz bebeği kurumlardan olmuştur” dedi.

 

Başkan Kurt, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ülkemizde ekonomik gelişmelerin sürekli kılınarak sosyal güvenci arttırıcı işsizliği önleyici adil gelir paylaşımını sağlayıcı önlemlerin alınmasının yanı sıra 

Yaşanan sıkıntıların yükünün herkese gücü oranında yansıtılmasına özen gösterilmesinde bir zorunluluktur. Bu noktada ülkemizin en özverili fedakâr ve vefakâr kesimi esnaf ve sanatkârlarımız olmuştur. Ağır prim ve vergi yükü altında kepenklerini açmakta ve evlerine ekmek götürme çabası içindedirler. Sayın müdürüm  sözlerime  son verirken  sizin  ve çalışanlarınızın  bu önemli   haftanızı  tekrar, kutlar, size ve personelinize  çalışmalarınızda   başarılar diler saygılar sunarım”

 

Daha sonra bir konuşma yapan Afşin Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Nevzat Akbaba, “Böyle güzel bir düşünceyle bizleri mutlu eden Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na teşekkür ediyorum. Afşin’e SGK’nın gelmesinde Sayın Başkanımız Mehmet Kurt’un çok büyük emekleri oldu. Ben bir kere daha sizlerin önünde başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Konuşlar ardından yapmış olduğu önemli çalışmalardan dolayı Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kurt, SGK Afşin Merkez Müdürü Nevzat Akbaba’ya plaket takdim etti.  Program verilen yemek ardından sona erdi.

          

Editör: Haber Merkezi