Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Afşin’de faaliyet gösteren bayan esnaflara moral ve motivasyon semineri düzenlendi.

Afşin Hükümet Konağı Konferans salonunda düzenlenen motivasyon seminere, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Afşin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakan Kabaağaç, AB Proje Uzmanı Gülayşe Yetmez ve çok sayıda bayan esnaf katıldı.

Düzenlenen toplantıda konuşan Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, "Esnaf odası başkanlığına seçileli 14 ay oldu ve bu süre içerisinde ikinci 8 Mart Dünya Kadınlar günümüzü kutlamaktayız. Göreve geldiğimiz ilk yıl Afşin'de bayan esnaflarımızı iş yerlerinde ziyaret ederek karanfil ve acizane esnaf odamızın acizane hediyelerini takdim ettik. İkinci Dünya Kadınlar Gününde değişik bir etkinlik düzenlemek adına, bayan esnaflarımızı Hükümet konağımızda AB Proje Uzmanı Gülayşe Yetmez ile buluşturduk. Kendisinin bayan esnaflarımıza yararlı bilgiler vereceğine inanıyorum. Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Ahmet Kuybu Bey'de bu güzel günümüzde bizleri yalnız bırakmadı. Kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Bu vesileyle  8 Mart Dünya Kadınlar  Gününü kutluyorum." şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşma yapan Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, " Yaptığınız işlerden dolayı Esnaf ve Sanatkârlara getirdiğiniz kalite ve güzelliklerden dolayı gurur, kaynağımız olan siz kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar gününü en kalbi duygularımla kutluyor, Esnaf Odaları birliğimizin ve Afşin Esnaf Odamızın, düzenlemiş olduğu bu programa teşriflerinizden dolayı en derin saygılarımı sunuyorum."dedi.

Dünya üzerinde yaşan en narin varlıkların kadın olduğunu söyleyen Kuybu, "Kadınların köle pazarında alınıp satıldığı, bir dönemde kızını omzuna alıp Mekke Sokaklarında yürüyen bir Peygamberi olan yüce dinimiz sadece kadınlara verilen haklar konusunda değil onlara karşı göstermemiz gereken saygı, merhamet ve ilgiye kadar pek çok konuda hükümler getirmiş ve onlarında toplumda hak ettikleri yere kavuşmasını sağlanmıştır. Yüce Dinimiz İslamiyet kadınları anne olarak ayrı, eş olarak apayrı kız evlat olarak ise bambaşka önemlere ve haklara büründürmüştür.Dünya kadınlar günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, hatırlanması ve bu sorunlara çözüm aranması için bir zemin sağlamaktadır.Günümüzde artık Türk kadını sosyal hayat içinde aktif olarak yer almaya başlamıştır.Çalışan, üreten kadınlarımızın sayısı hızla artmakta olup her alanda başarılı kadınlarımız bulunmaktadır." açıklamasında bulundu.

Kadınların devamlı sosyal hayatın içinde olmaları ve sürekli kendilerini geliştirmesi gerektiğini ifade eden Kuybu, Hiçbir kadın hayatı başladığı noktada sürdürmek zorunda değildir. Kadınlarımız sürekli kendini geliştirmeli ve eğitmelidir. Unutmamalıyız ki hak verilmez alınır.Gerek sosyal, gerekse ekonomik alanda çıtayı yükseltemediğiniz sürece uzun yıllar daha 8 Martta aynı sorunları dile getirmeye devam ederiz. İçinde bulunduğunuz şartlar ne olursa olsun, kader nasip demeden, kadınlar olarak hedefiniz daima gelişim, değişim ve ilerleme olmalıdır. Bizler Esnaf ve Sanatkârlar Odaları ailesinin fertleriyiz ve bugün burada aslında bir aile toplantısı yapıyoruz Görevimiz, Makamımız ve yaptığımız işler ne olursa olsun birbirimize bağlı olmalıyız. Şahsım ve Oda Başkanlarım her yerde bu mesuliyet duygusu ile hareket ediyor. En önemlisi de yaptığımız işi sizlere yakışır ve en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Her zaman her yerde sizler için elimizi taşın altına koyuyoruz. Geriye dönüp bakıldığında güzelliklerle anılacak bir Esnaf Odaları inşa etme çabamıza verdiğiniz destek için hepinize şahsım ve Oda Başkanlarım adına teşekkür ediyorum.

Program, bilgilendirme seminerine katılan AB Proje Uzmanı Gülayşe Yetmez'e Eshab-ı Kehf tablosu ve bayan üyelere hediye takdimi ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi