Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü hazırladığı broşürlerle ev ve iş yerlerinden hırsızlık olaylarına vatandaşları bilgilendiriyor.

Atatürk Caddesi ve Şehit Er Ömer Erüstün Meydanında vatandaşları evden hırsızlık, iş yerinden hırsızlık, oto hırsızlığı, mal varlığına karşı işlenen suçlar, bankamatik (ATM) dolandırıcılığı gibi konularda uyararak, broşür dağıtan Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, halkın emniyet güçleri ile işbirliği içinde olmaları gerektiğini belirtti.

Hırsızların bankamatik ve bankada işlem yapan vatandaşları hedef aldığını belirten yetkililer, vatandaşlardan, bankamatiklerde işlem yaparken şifrenizi kimseye söylenmemesi ve işlem sırasında yabancı kişilerin yardım tekliflerini kabul etmemelerini istedi.

Bankamatik dolandırıcılarının başvurduğu yönetmeler hakkında bilgi veren emniyet ekipleri, vatandaşlardan daha dikkatli olmaları konusunda uyararak, şu ifadelere yer verdiler:

“Bankadan para çektikten sonra yanınıza gelerek kendisini banka yetkilisi olarak tanıtıp size eksik ödeme yapıldığını, yardımcı olmak istediğini ve paranızı alarak tamamlanan getireceğini söyleyen kişilere inanmayın. Banka ve benzeri yerlerde sizi banka müdürü çağırıyor diyerek kendi arkadaşlarına yönlendiren dolandırıcıların kullandığı bir yöntem. Buna dikkat edilmesi gerekir. Banka, postane, hastane, vergi dairesi gibi yerlerde kendilerini görevli olarak tanıtan ve size yardım etmek isteyen kişilere kesinlikle paranızı emanet etmeyin. Bu kişiler paranızı alarak kaçmaya zaman bulmak için sizi herhangi bir şey almak için gönderebilirler.”

Editör: Haber Merkezi