Afşin Emniyet Müdürü Veysel Ateş, okulların açılmasıyla birlikte öğrenci ve velileri uyardı. Müdür Ateş, gençlere sahip çıkmanın sadece polisin tedbiriyle olmadığını, ailelerin ve öğretmenlerinde çocuklara sahip çıkması gerektiğini vurguladı.
Afşin Emniyet Müdürü Veysel Ateş, okulların açılmasıyla birlikte yazılı bir açıklama yaparak, öğrenci ailelerini ve eğitim gören öğrencileri uyardı.
Öğrenci velilerinin her zaman okul öğretmenleriyle iletişim halinde olması gerektiğine vurguda bulunan Müdürü Ateş, “ Çocuklarımızın okullara göndermekle görevlerimiz bitmiş sayılmaz, onları kontrol altında bulundurmalıyız. Okul ve çevresinde öğretmenler tarafından, diğer zamanlarda velileri tarafından takip ve kontrol edilmelidir. Okul saatlerinde derste bulunması gereken üniformalı çocukların zaman zaman park ve bahçelerde gezindiği görünmektedir. Öğrenci velilerimiz her zaman öğretmenlerle iletişim halinde olması gerekmektedir” dedi.
Türk aile geleneğinde ailenin öneminin büyük olduğunu hatırlatan Emniyet Müdürü Ateş, “Çocuk aileden almış olduğu terbiye ve eğitimle kendisini şekillendirir. Meslek tecrübemizde görüyoruz ki bölünmüş aile ortamında yetişen çocuklarımız aile sevgisinden mahrum yetişiyorlar, ilgisiz ve alakasızlıktan çevrelerine sorun yaşattıkları görülmektedir. Bunun için aile ortamı çok önemlidir. Aile içinde sevgi ve ilgi görmeyen çocuklarımız sokağı tercih etmekteler ve dolayısı ile sigara, alkol, bali v.s kötü alışkanlıklar kazanmaktalar. Bali denen maddeyi çeken gençlerin zamanla beyin hücreleri zarar görmekte, tedavi olmazlar ise ileriki yaşlarda bu gençlerin yok oluşlarına ve çevrelerine zarar verdiklerine şahit olmaktayız” şeklinde konuştu.
Müdür Ateş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Ergenlik çağındaki kız ve erkek çocuklarımız, Internet ortamında tanıştıkları kişilerle kim olduklarını, ne iş yaptıklarını bilmeden onların tuzağına düşüp evlerini terk etmekteler ve bir hayalin peşinde sürüklenmektedirler. İnternet günümüzün bilgi kaynağıdır, çocuklarımız ödev ve aradıkları bilgiyi burada bulmakta, iyi yönde değil de kötü kullanıldığında ise çocuklarımıza zarar vermektedir. Bu nedenle; çocuklarımızı gerek evlerimizde gerekse internet cafelere gönderdiğimizde denetleyelim ve onları iyiye güzele yönlendirelim. Gençliğe sahip çıkmak sadece polisiye tedbirlerle olmaz, aileleri ve öğretmenleri de çocuklara sahip çıkmalı ve yakından ilgilenmelidirler. İnternet cafe sahliplerine de görev düşüyor. 12 yaşından küçük çocukları almasınlar, cafe de onlara sahip çıksınlar, içeride sigara içirmesinler, bakkal ve tekel bayilerimiz yaşı küçük çocuklara sigara ve alkol satmasınlar, Hırdavatçı ve nalburcularımız yine yaşı küçüklere bali satmasınlar, tüm vatandaşlarımız çevrelerinde gördükleri kanun dışı olayları ALO 155 ücretsiz telefona bildirsinler. Her yerde polis bulunmayabilir ama, her vatandaşımız bir polis görevi ifasıyla gördüğü suç ve suçluyu bildirebilir. Bu gün komşumuzun başına gelen yarın da bizim başımıza gelebilir düşüncesiyle polise yardımcı olunmalıdır
Temiz birey temiz toplum prensibiyle, gençlerimize sahip çıkalım, sadece kendi çocuklarımıza sahip çıkmak yetmez tüm çoçuk ve gençliğimize sahip çıkmalıyız ki sorunsuz bir gençliğimiz ve geleceğimiz olsun” dedi.