Afşin, Elbistan ve Göksun'da,  Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturma kapsamında aralarında esnaf ve işadamlarının bulunduğu 60 kişi tutuklandı.

Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde Afşin, Elbistan ve Göksun ilçelerinde gözaltına alınan ve aralarında işadamları ile esnaflarında bulunduğu 60 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca aynı operasyon çerçevesinde 10 firari şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılırken 7 şüpheli için de adli kontrol kararı verildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan şüphelilerden 60’ı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi. 10 firari şüpheli hakkında da yakalama kararı çıkarılırken 7 şüpheli de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, şu cümlelere yer verildi:

"Cumhuriyet Başsavcılığımızca “Silahlı örgüt üyesi olmak ve terör örgütüne finansman sağlamak” suçları kapsamında yürütülmekte olan soruşturmaya esas olmak üzere; Elbistan, Afşin ve Göksun ilçelerinde aralarında Elbistan Sanayici ve İş Adamları Derneği (ELSİAD), Afşin İş Adamları Derneği (ASİAD) üyelerinin de bulunduğu 60 şüpheli tutuklanmıştır. 10 firari şüpheli hakkında Yakalama kararı çıkarılmıştır. 7 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiştir."

Editör: Haber Merkezi