Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden İş) Afşin Elbistan Şubesi Başkanı Adil Bölükbaşı, Afşin Elbistan termik santralleri ile kömür işletme sahasının özelleştirilmesiyle ilgili sürecinin devam ettiğini söyledi.


Bölükbaşı, yaptığı açıklamada, santrallerin özelleştirilmediği, kiralama usulüne gidildiğini belirtti. Termik santrallerin ve kömür sahasının özelleştirilmemesi konusunda görüşlerinin arkasında olduklarını dile getiren Bölükbaşı, "Bölgemizde ciddi bir özelleştirme sıkıntısı var. Son günlerdeki gelişmelere bakıldığında işletme elden gitti gibi bir algı oluşturuluyor. Bizim işyerlerimiz Yatağan gibi Seyitömer gibi özelleştirilmedi. Afşin Elbistan termik santrallerinde özelleştirme söz konusu değil, kiralama yöntemine gidilmiştir. Sendika olarak bizim temennimiz bu süreçte mevcut çalışan işçi arkadaşlarımızın iş haklarına zarar gelmemesidir" dedi.

Afşin Elbistan termik santralinde çalışan işçilerin tayin haklarının olduğunu belirten Bölükbaşı, "Afşin Elbistan Linyitlerinde kadrolu bin 135 üyemiz var. Bunun yaklaşık 600 tanesinin emekli süresi doldu. Kalan 600 üyeninde haklarını koruyacağız. İşçilerin tayin hakkı var. İsteyen, istediği yere gidecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Bölükbaşı, "Maden sektöründe çalışma şartları ağır. Özelleştirme sürecinin başlatılmasıyla birlikte işçilerin psikolojisi bozuldu. İşçiler ekmeğini kaybetmekten korkuyor. İşçi eylem yapacaksa sendika olarak o eyleme katılacağız. Bu sendika boş bir sendika değil. Havanda su döğmüyoruz. Başta genel başkanımız olmak üzere hepimiz gerekeni yapacağız. Bizim için önemli olan masada ne hak kazandık, üyelerimiz için ne kazanım elde edildi ona bakıyoruz. Bizim burada kiralama söz konusu olduğu için bir Yatağan'da, Seyitömer'de yaşananlar olmaz. Kiralama usulü olduğu için biraz rahatız. Biz şov yapmayacağız. Üyelerimiz için ne yapmamız gerekiyorsa santrallerin kapısında onu yapacağız. Fazla bir hesabımız yok. Bizim tek hesabımız üyelerimizin geleceğidir" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi