Afşin-Elbistan A Termik Santrali ile kömür sahası olan Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü’nün işletme hakkının 20 yıllığına ERG-Werbund Elektrik’e devri için oluşturulan kurulların çalışmalarında sona gelindiği belirtildi.

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Halil Alış, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın oluru ile oluşturulan devir kurullarının çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, devir kurullarının bakanlığa sunacağı raporun ardından kesin sonucun ortaya çıkacağını söyledi.

Yapılan görüşmeler hakkında bilgi veren EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış, devir için oluşturulan kurulların görüşmelerini sürdürdüğünü belirterek, “Kurulların raporlarının sonucuna göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kabul ederse devir gerçekleşecek. Daha önceki yıllarda da görüşmeler yapılmıştı ancak, bu seneki görüşmelerin ardından somut bir sonuç olabilir” dedi.

1994 YILINDA SÖZLEŞME İMZALANMIŞTI
1994 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile işletme hakkı 20 yıllığına ERG-Werbund Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ’ye devredilen ve 1999 yılında zamanın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın onayı ile yürürlüğe giren, daha sonra ise TEAŞ’ın ‘kamu aleyhine’ bularak imzalamadığı sözleşmenin ardından Danıştay’a başvuran firma, davayı kazanmıştı. Danıştay’daki dava 2004 yılında sonuçlanırken, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu 3 Mayıs 2007 tarihinde kararı onaylamıştı.

Afşin-Elbistan A Termik Santrali ile bu santrale kömür sağlayan Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü’nün devri için, Enerji İşleri Genel Müdürlüğü ile ERG-Werbund Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. arasında oluşturulan kurullar kanalı ile devir görüşmeleri yeniden başlamıştı.
Editör: Haber Merkezi