Sağlık Bakanlığı, Afşin'e bir defada 4'ü uzman hekim, 16'sı tabip olmak üzere toplam 20 doktor kadrosu açtı.

82'inci Dönem Devlet Hizmet Yükümlülük Kurasında mühal kadrolar ilan edildi. Sağlık Bakanlığı, 82'inci Dönem Devlet Hizmet Yükümlülük Kurasında, Afşin Devlet Hastanesine 16 ve İlçe Sağlık Müdürlüğüne 6 olmak üzere toplamada 20 doktor kadrosu açtı.

Afşin Devlet Hastanesi için  Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Kardiyoloji, Nöroloji, Deri ve Zührevi Hastalıklar olmak üzere kadrosu 4 uzman hekim ve 10 tabip, Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğüne de 6 tabip ataması yapılacak.

Açılan kadrolara yapılan atamalar ile Afşin'in doktor eksikliğinin giderileceğini söyleyen Afşin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Çelik, "Devlet hastanemizin doktor kadrosu büyümeye devam ediyor. Vatandaşımızın en iyi sağlık hizmetini alması için çalışmalar sürüyor. İlçemiz devlet hastanesine 4'ü uzman hekim olmak üzere toplam 14  doktor ataması yapılacak. İlçe Sağlık Müdürlüğümüze yapılacak 6 doktor ataması ile toplamda 20 doktorun ataması yapılacak. İnşallah tüm kadrolarımız dolacak. Bu noktada ilçemize doktor kadrolarının açılmasında emekleri bulunan herkese teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olsun." açıklamasında bulundu.

Açılan kadrolara 11 Eylül 2018 Cumartesi tarihinde yapılacak kura ile yerleştirme işlemi yapılacak. Yerleştirme işlemini müteakip yerleşen hekimlerin atamaları yapılacak ve ataması yapılan hekimler 15 gün içinde görevlerine başlayacaklar.

Editör: Haber Merkezi