Sağlık Bakanlığı, 70. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası sonuçlarına göre, Afşin Devlet Hastanesi ile Toplum Sağlığı Merkezine, 1'i uzman olmak üzere 9 doktor ataması yapıldı. 

Afşin Devlet Hastanesi'ne 1'i kardiyoloji uzmanı olmak üzere 3 tane doktor, Afşin Toplum Sağlığı Merkezine ise 6 doktor atandı. Yapılan bu son atama ile de Afşin'deki kardiyoloji uzmanı sıkıntısı sona ermiş oldu.

3359 Sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununa göre yurt içinde veya yurt dışında tıp, tıpta uzmanlık ve yan dal uzmanlık eğitimini tamamlayanlardan Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından atama yapıldı. 
31 Ağustos 2016 günü noter huzurunda bilgisayar ortamında çekilen kura sonucunda Afşin'e 9 doktor ataması gerçekleştirildi. Yapılan atama sonucunda Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Beyatlı,  Dr. Halil Yılmaz ve Dr. Yusuf Arslan Afşin Devlet Hastanesinde görev yapacaklar. 

Afşin TSM'ye 6 yeni doktor

Afşin Toplum Sağlı Merkezine ataması yapılan doktorlar şu şekilde oldu: Dr. Bekir Eken, Dr. Hale Hatipoğlu, Dr. Hande Karataş, Dr. Melis Yıldırım, Dr. Merve Bahar ve Dr. Miraç Tuğba Aksoy.
Afşin'e ataması yapılan 9 doktorun önümüzdeki günlerde görevlerine başlaması bekleniyor. 
Editör: Haber Merkezi