Devlet Su İşleri (DSİ) Afşin 204. Şube Müdürlüğü, son dönemde kirliliği ile gündeme gelen Ceyhan Nehri’nde kapsamlı bir temizlik çalışmasının startını verdi.

Kaynarca bölgesinden çalışmalara başlayanDevlet Su İşleri (DSİ) Afşin 204. Şube Müdürlüğü’ne ait iş makineleri, temizlik çalışmalarını nehrin daha aşağı kısımlarında dragline adı verilen sallama kepçelerle sürdürecek.

Elbistan’dan doğan ve döküldüğü Akdeniz’e kadar geçtiği topraklara hayat veren Ceyhan Nehri, göz mevkiinden başlayıp şehir geçişi güzergâhı boyunca üzerinde oluşan kirlilikle gündemden düşmüyor. Pınarbaşı göz mevkiindeki göl alanını temizlemek için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Katamaran’ adı verilen bir yüzer-biçer imal edildi. Sadece göl alanının temizliğinde kullanılan Katamaran, nehrin aşağı kısımlarında akıntı nedeniyle görev yapamadı. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte ziyaretçi yoğunluğuna bağlı olarak nehir üzerinde yosun ve artan çöplerden adacıklar oluştu. Oluşan bu görüntü kirliliği ve kötü koku, vatandaşların büyük tepkisine neden oldu.

Her gün binlerce kişiyi ağırlayan Pınarbaşı’nın, içler acısı haline son vermek için Devlet Su İşleri (DSİ) 204. Afşin Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler devreye girdi. Kaynarca mevkiindeki göl alanlarına giren dozer, buradaki çöp ve yosunlardan oluşan tabakayı kaldırdı. Nehir zeminindeki yosunları da temizleyen dozer ve diğer iş makineleri, yatağı içten dışa doğru temizleyecek. Dozerlerin çalışamadığı yerlerde ise sallama kepçeler (dragline) görevi devralacağı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi